שבוע העיצוב במילאנו 2019 /  חברת הטכנולוגיות החדשניות העולמית 3M בשותפות עם האדריכל matteo thun, בנו קליידוסקופ החוגג את הטבע ואת השפעתו על פתרונות בני קיימא.

 

הפרויקט המשותף הוא מגדל עץ בגובה 14 מטר, שנדמה כי הוא הולך ונעלם בהדרגה אל תוך השמים, אלא שהוא מזמין את המבקרים להיכנס אליו ולחוות חוויה קליידוסקופית של יותר מ-800 פרפרים.
המבנה עשוי בשילוב של חומרים חדשניים של החברה: למינציה על העץ, בהשראת עץ שרף יפני, שנראה כאילו המגדל מתמוסס לשמים. בתוך המגדל, המבקרים מוזמנים להיכנס לחוויה צבעונית של אור והשתקפויות שנוצרו על ידי סרטים אופטיים (סרט dichroic), המדמים פרפר אמורפי כחול ונדיר, זן נדיר הגדל רק בברזיל והוא בעל ברק זוהר על כנפיו.
מלבד הערך האסתטי שלהם, סרטי 3M מספקים בידוד תרמי ומסננים אור שמש והחברה מציעה שימוש בהם לבנייני משרדים.
"הקליידוסקופ הוא בדרך כלל צעצוע לילדים מתחת לגיל שלוש; הם לא יכולים לקרוא, יש להם קלידוסקופ שגורם להם כיף אמיתי, הדמיון שלהם מתחיל לעוף ", מסביר matteo thun "רצינו ליצור את אותו הדבר, אתה הופך להיות ילד כאשר אתה הולך בחלל הזה. אתה רואה את האינסוף, יש לך תחושה של גובה אינסופי בבניין הקטן הזה. בחוץ הוא עשוי עץ, עץ, שהוא חומר הבנייה של המאה ה -21. כל אתרי הבנייה שלנו עובדים בעץ ואנחנו מנסים לצמצם שימוש בבטון ככל שנוכל".

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
שוק הדגים החדש של סידני: אייקון עץ, קיימות וחוויה עירונית
חדשות
שוק הדגים החדש של סידני: אייקון עץ, קיימות וחוויה עירונית
  גולת הכותרת של הפרויקט היא גג העץ ההנדסי (Mass Timber) הגדול ביותר בחצי
הציורים שלו מנפצים את הזכוכית, את המסגרת ואת המוסכמות
חדשות
הציורים שלו מנפצים את הזכוכית, את המסגרת ואת המוסכמות
בין אם באמצעות שבירת, ניפוץ, שריפה או שינוי תצורת מסגרות, אנדרו מחייה את הנושאים
כתר סולארי לפיג’י: אדריכלות שמייצרת אנרגיה ומים
חדשות
כתר סולארי לפיג’י: אדריכלות שמייצרת אנרגיה ומים
  משרד MASK Architects חשף את FIJI SOLAR CROWN – מערכת מגורים ותיירות אקולוגית

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.