שבוע העיצוב במילאנו 2019 /  חברת הטכנולוגיות החדשניות העולמית 3M בשותפות עם האדריכל matteo thun, בנו קליידוסקופ החוגג את הטבע ואת השפעתו על פתרונות בני קיימא.

 

הפרויקט המשותף הוא מגדל עץ בגובה 14 מטר, שנדמה כי הוא הולך ונעלם בהדרגה אל תוך השמים, אלא שהוא מזמין את המבקרים להיכנס אליו ולחוות חוויה קליידוסקופית של יותר מ-800 פרפרים.
המבנה עשוי בשילוב של חומרים חדשניים של החברה: למינציה על העץ, בהשראת עץ שרף יפני, שנראה כאילו המגדל מתמוסס לשמים. בתוך המגדל, המבקרים מוזמנים להיכנס לחוויה צבעונית של אור והשתקפויות שנוצרו על ידי סרטים אופטיים (סרט dichroic), המדמים פרפר אמורפי כחול ונדיר, זן נדיר הגדל רק בברזיל והוא בעל ברק זוהר על כנפיו.
מלבד הערך האסתטי שלהם, סרטי 3M מספקים בידוד תרמי ומסננים אור שמש והחברה מציעה שימוש בהם לבנייני משרדים.
"הקליידוסקופ הוא בדרך כלל צעצוע לילדים מתחת לגיל שלוש; הם לא יכולים לקרוא, יש להם קלידוסקופ שגורם להם כיף אמיתי, הדמיון שלהם מתחיל לעוף ", מסביר matteo thun "רצינו ליצור את אותו הדבר, אתה הופך להיות ילד כאשר אתה הולך בחלל הזה. אתה רואה את האינסוף, יש לך תחושה של גובה אינסופי בבניין הקטן הזה. בחוץ הוא עשוי עץ, עץ, שהוא חומר הבנייה של המאה ה -21. כל אתרי הבנייה שלנו עובדים בעץ ואנחנו מנסים לצמצם שימוש בבטון ככל שנוכל".

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
העולם המתעתע של Malika Favre
חדשות
העולם המתעתע של Malika Favre
  העבודות של Malika Favre נראות פשוטות, אפילו מיידיות: דמות נשית, צל, כובע, זוג
כן לציפור – בעולם הפנטסיה של לור פרובו
חדשות
כן לציפור – בעולם הפנטסיה של לור פרובו
  הציפורים של פרובו נוצרו מניפוח זכוכית מוראנו. הן בעלות חומריות זכוכיתית שהיא בו-זמנית
אנה בננה: היוצרת שמציירת על בננות
חדשות
אנה בננה: היוצרת שמציירת על בננות
  היא "מציירת" עליהן, אבל במקום צבעים או דיו, Chojnicka משתמשת בטכניקה יוצאת דופן

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.