שבוע העיצוב במילאנו 2019 /  חברת הטכנולוגיות החדשניות העולמית 3M בשותפות עם האדריכל matteo thun, בנו קליידוסקופ החוגג את הטבע ואת השפעתו על פתרונות בני קיימא.

 

הפרויקט המשותף הוא מגדל עץ בגובה 14 מטר, שנדמה כי הוא הולך ונעלם בהדרגה אל תוך השמים, אלא שהוא מזמין את המבקרים להיכנס אליו ולחוות חוויה קליידוסקופית של יותר מ-800 פרפרים.
המבנה עשוי בשילוב של חומרים חדשניים של החברה: למינציה על העץ, בהשראת עץ שרף יפני, שנראה כאילו המגדל מתמוסס לשמים. בתוך המגדל, המבקרים מוזמנים להיכנס לחוויה צבעונית של אור והשתקפויות שנוצרו על ידי סרטים אופטיים (סרט dichroic), המדמים פרפר אמורפי כחול ונדיר, זן נדיר הגדל רק בברזיל והוא בעל ברק זוהר על כנפיו.
מלבד הערך האסתטי שלהם, סרטי 3M מספקים בידוד תרמי ומסננים אור שמש והחברה מציעה שימוש בהם לבנייני משרדים.
"הקליידוסקופ הוא בדרך כלל צעצוע לילדים מתחת לגיל שלוש; הם לא יכולים לקרוא, יש להם קלידוסקופ שגורם להם כיף אמיתי, הדמיון שלהם מתחיל לעוף ", מסביר matteo thun "רצינו ליצור את אותו הדבר, אתה הופך להיות ילד כאשר אתה הולך בחלל הזה. אתה רואה את האינסוף, יש לך תחושה של גובה אינסופי בבניין הקטן הזה. בחוץ הוא עשוי עץ, עץ, שהוא חומר הבנייה של המאה ה -21. כל אתרי הבנייה שלנו עובדים בעץ ואנחנו מנסים לצמצם שימוש בבטון ככל שנוכל".

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
בית הצפרדעים Casa de las Ranas במקסיקו
חדשות
בית הצפרדעים Casa de las Ranas במקסיקו
  מאחורי המקום יוצא הדופן עומד האמן האמריקאי James Rayburn McLauchlin III (1947–2021). למרות
סצנות הפסטל המהפנטות והחלומיות של Maria Svarbova
חדשות
סצנות הפסטל המהפנטות והחלומיות של Maria Svarbova
  סגנונה הייחודי משלב קומפוזיציות מדויקות, צבעוניות פסטלית ואסתטיקה מינימליסטית, בהשראת אדריכלות ומרחבים ציבוריים
בית הבועה האחרון של אמריקה מוצע למכירה בכ-2 מיליון דולר
חדשות
בית הבועה האחרון של אמריקה מוצע למכירה בכ-2 מיליון דולר
  הנכס, שמחירו המבוקש עומד על 1.95 מיליון דולר, אינו רק בית מגורים אלא

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.