האמנית הניו יורקית Lisa Hoke (1952) יוצרת קולאז'ים בצבעוניות סוחפת, בקנה מידה ענק, עשויים מפסולת של פריטים חד פעמיים, כמו כוסות נייר ופלסטיק, חפיסות סוכריות או אריזות קרטון של דגני בוקר. היא יוצרת מהם פסלי קיר רב-שכבתיים, במרקמים שובי עין, המכסים קירות של חללי גלריות או חללים ציבוריים. "הקולאז'ים שלי משקפים את המאפיינים המדהימים והלא מוערכים של מוצרי צריכה חד פעמיים". היא אומרת.

האמנית יוצרת אמנות מוערכת, מורכבת ומעוררת דיון (עודף ובזבוז, קביעות וארעיות, משמעות, כוח המשיכה והאיזון), הנובעת בעצם מפסולת שיוצרת התרבות הצרכנית שלנו בייצור המוני. הגרפיקה של החומרים בהם היא משתמשת, נועדה על ידי היצרנים המסחריים שלהם להיות פתיינית והוק רק מגבירה את כוח המשיכה שלהם.
היא בעלת תואר ראשון ושני באמנויות יפות ועבודותיה מוצגות במוזיאונים וגלריות, בעיקר בארה"ב וקנדה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
העצמה נשית, יופי טבעי וגאווה אפריקאית
אמנות
העצמה נשית, יופי טבעי וגאווה אפריקאית
חאמאמאט משתמשת בפלטפורמות שלה כדי לקדם העצמה נשית, יופי טבעי וגאווה אפריקאית. Photo @iamhamamat
כמו שתי טיפות מים: הסימטריה של בני המשפחה
אמנות
כמו שתי טיפות מים: הסימטריה של בני המשפחה
                   
בסטודיו של האמנית גל מלניק
אמנות
בסטודיו של האמנית גל מלניק
  את פועלת במקביל כפסלת, מאיירת, מעצבת ויוצרת מיצבים. איך נוצר האיזון בין התחומים

תגובה אחת

  • עפרה הגיב:

    השאלה היא מאיפה היא לוקחת את חומרי הגלם. האם היא אוספת אריזות משומשות? האם היא קונה את הכמויות האדירות של הכוסות? כי אם זה לא באמת איסוף, אז זה סתם האדרה נוספת לתרבות הצריכה ובזבוז עצום של חומרי גלם.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.