האקספו באוסקה The Osaka Expo 2025 יצא לדרך ב-13 באפריל ואחת ההפתעות המתוכננות בו, הוא ביתן Earth Mart, אשר יעסוק באוכל, באמצעות תערוכות ומיצבים אינטראקטיביים. מיצב איקוני אחד הוא נברשת העשויה מ-28,000 ביצים, נתון המייצג את מספר הביצים הממוצע שכל יפני צורך במהלך חייו.

 

ה-Food Mart ממוקם בתוך בקתת קש שתוכננה על ידי האדריכל Kengo Kuma ואתר אותו הסופר Kundo Koyama, שהסביר בתדרוך עיתונאים את הרעיון של הביתן שלו, כשהוא עומד מתחת לנברשת הביצים. קויאמה הסביר כי התערוכה, שעוצבה כמו סופרמרקט, נועדה לסייע למבקרים לבחון מחדש את מרכיבי המזון שהם צורכים, תוך הצגת טכנולוגיות חדשות הקשורות למזון. "אני מקווה שאנשים יבינו את המשקל והמשמעות של המילה itadakimasu", אמר קויאמה לסיכום, בהתייחסו לאחד המשפטים היפניים הנפוצים ביותר שנאמרים לפני כל ארוחה, שפירושו המילולי "אני מקבל בענווה".
מתחת לנברשת הביצים יש הדמיה של איך תיראה ביצה מטוגנת מ-28,000 ביצים. פרט שאפשר לחשוף הוא, שרק קליפות ביצים שימשו להתקנה. אם היו משתמשים בביצים שלמות, זה היה עולה מיליארד דולר.

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
אייל הצפון: אומנות, רוח ומחאה 
יעדים
אייל הצפון: אומנות, רוח ומחאה 
  הקהילה הסאמית משתמשת בכל חלקי גופו של אייל הצפון: הבשר למאכל, העור והפרווה
להכנס למיטה עם Frances Featherstone
יעדים
להכנס למיטה עם Frances Featherstone
  הציירת Featherstone, שחיה ועובדת ב־Kent, בריטניה, מתמקדת ב"ארכיטקטורה הפסיכולוגית והרגשית" של המרחבים שבהם
ללון במערה יוונית בלב המדבר
יעדים
ללון במערה יוונית בלב המדבר
  הבית, בהשראת האדריכלות הקיקלדית, מתאפיין בקווים מינימליסטיים, קירות בהירים, קשתות, פינות מעוגלות וחומרים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.