האקספו באוסקה The Osaka Expo 2025 יצא לדרך ב-13 באפריל ואחת ההפתעות המתוכננות בו, הוא ביתן Earth Mart, אשר יעסוק באוכל, באמצעות תערוכות ומיצבים אינטראקטיביים. מיצב איקוני אחד הוא נברשת העשויה מ-28,000 ביצים, נתון המייצג את מספר הביצים הממוצע שכל יפני צורך במהלך חייו.

 

ה-Food Mart ממוקם בתוך בקתת קש שתוכננה על ידי האדריכל Kengo Kuma ואתר אותו הסופר Kundo Koyama, שהסביר בתדרוך עיתונאים את הרעיון של הביתן שלו, כשהוא עומד מתחת לנברשת הביצים. קויאמה הסביר כי התערוכה, שעוצבה כמו סופרמרקט, נועדה לסייע למבקרים לבחון מחדש את מרכיבי המזון שהם צורכים, תוך הצגת טכנולוגיות חדשות הקשורות למזון. "אני מקווה שאנשים יבינו את המשקל והמשמעות של המילה itadakimasu", אמר קויאמה לסיכום, בהתייחסו לאחד המשפטים היפניים הנפוצים ביותר שנאמרים לפני כל ארוחה, שפירושו המילולי "אני מקבל בענווה".
מתחת לנברשת הביצים יש הדמיה של איך תיראה ביצה מטוגנת מ-28,000 ביצים. פרט שאפשר לחשוף הוא, שרק קליפות ביצים שימשו להתקנה. אם היו משתמשים בביצים שלמות, זה היה עולה מיליארד דולר.

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
יעדים
לא עוד ספר: כך d+a הופכת סיפורים ישראליים לספרים שנשארים לדורות
  ילד שגדל בין ספרים ומצא מדף ריק גיורא אוריין גדל בעולם שבו ספרים
מעשה בשלד ובורקה כחולה
יעדים
מעשה בשלד ובורקה כחולה
  הבורקה משמשת לדברי סולימאן מנגנון של שליטה המוצדק בשם התרבות, הדת או הכבוד,
אלפיים משתתפים בטקס שחייה המונית בעירום בטסמניה
יעדים
אלפיים משתתפים בטקס שחייה המונית בעירום בטסמניה
  עם שחר, כשהטמפרטורות בחוץ עשויות לרדת לכ־5 מעלות, כאלפיים משתתפים משילים את בגדיהם,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.