האקספו באוסקה The Osaka Expo 2025 יצא לדרך ב-13 באפריל ואחת ההפתעות המתוכננות בו, הוא ביתן Earth Mart, אשר יעסוק באוכל, באמצעות תערוכות ומיצבים אינטראקטיביים. מיצב איקוני אחד הוא נברשת העשויה מ-28,000 ביצים, נתון המייצג את מספר הביצים הממוצע שכל יפני צורך במהלך חייו.

 

ה-Food Mart ממוקם בתוך בקתת קש שתוכננה על ידי האדריכל Kengo Kuma ואתר אותו הסופר Kundo Koyama, שהסביר בתדרוך עיתונאים את הרעיון של הביתן שלו, כשהוא עומד מתחת לנברשת הביצים. קויאמה הסביר כי התערוכה, שעוצבה כמו סופרמרקט, נועדה לסייע למבקרים לבחון מחדש את מרכיבי המזון שהם צורכים, תוך הצגת טכנולוגיות חדשות הקשורות למזון. "אני מקווה שאנשים יבינו את המשקל והמשמעות של המילה itadakimasu", אמר קויאמה לסיכום, בהתייחסו לאחד המשפטים היפניים הנפוצים ביותר שנאמרים לפני כל ארוחה, שפירושו המילולי "אני מקבל בענווה".
מתחת לנברשת הביצים יש הדמיה של איך תיראה ביצה מטוגנת מ-28,000 ביצים. פרט שאפשר לחשוף הוא, שרק קליפות ביצים שימשו להתקנה. אם היו משתמשים בביצים שלמות, זה היה עולה מיליארד דולר.

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
גן העדן הברזילאי Jericoacoara שבו הרחובות בחול והזמן זז לפי הרוח
יעדים
גן העדן הברזילאי Jericoacoara שבו הרחובות בחול והזמן זז לפי הרוח
  אין כאן כבישים סלולים, הרחובות עשויים חול בלבד והדרך להגיע לכאן כוללת נסיעה
כשהאמנות יורדת במים: מפל האסלות הכי מוזר בעולם
יעדים
כשהאמנות יורדת במים: מפל האסלות הכי מוזר בעולם
  בלב פארק Shiwan ניצב “מפל השירותים” – קיר עצום באורך 100 מטרים וגובה
בין אינטימיות לאינסטגרם: 50 השירותים הציבוריים הכי יצירתיים בעולם
יעדים
בין אינטימיות לאינסטגרם: 50 השירותים הציבוריים הכי יצירתיים בעולם
השירותים הציבוריים, אותם חללים קטנים שבדרך כלל אנחנו משתדלים לא לחשוב עליהם יותר מדי,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.