האמן הספרדי Jaume Plensa, מציג את הפסלים המונומנטליים שלו בתוך אחד המבנים ההיסטוריים ביותר של פלמה דה מיורקה: La Llotja מהמאה ה-15, הוא כעת במה של ה-Mirall של האמן (שפירושו "מראה" בקטלאנית), תערוכה המשקפת את הדואליות של העולם - שני פסלי נירוסטה בגובה 23 מטר, הוקמו מתחת לתקרה המקומרת של אדריכלות גותית קטלונית.

 

הפסלים, שכותרתם Invisible Laura ו-Invisibile Rui Rui, פונים זה לזה כשגבם לדלת הראשית. כל אחד מסמן שתיקה עם אצבע לשפתיו. רשת הנירוסטה המעצבת את הפסלים מעניקה להם מראה של רוח רפאים. אנחנו רואים אותם, אבל אנחנו גם רואים דרכם, בתפיסת הדואליות של פלנסה.
"זהו פרויקט שאיתו אני משקף את הדואליות של העולם", משתף האמן "יאנוס היה אחד האלים העיקריים בדת הרומית העתיקה. הוא היה אלוהות עם שני פנים: האחד מסתכל לעבר והשני אל העתיד. השתקפות פנינו במראה, בפניהם של אחרים, אוהבים וחברים, זרים ומכרים. גברים ונשים חולקים את פניהם במעשים הנדיבים ביותר שלנו. הדואליות של גוף וצל, של יום ולילה, של שמחה וכאב… הדואליות של כל החלומות שלנו עדיין מחכים להתממש בהשתקפות של מראה."

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
הבית של הנביא ישעיהו, במפלי הניאגרה
השראה
הבית של הנביא ישעיהו, במפלי הניאגרה
רוברטסון, שקרא לעצמו הנביא ישעיהו, בילה שנים בציור צורות מורכבות עם סמלים, כולל כוכבים,
בין כאן לעכשיו: אמיר תומשוב על יצירה, חורבן והמרחב האנושי
השראה
בין כאן לעכשיו: אמיר תומשוב על יצירה, חורבן והמרחב האנושי
התערוכה, שאצר קובי סיבוני, מציגה עבודות חדשות שנוצרו ממש כעת לצד יצירות מהסטודיו בעפולה
מעטפת בניין מבלוקי חול מודפס, הניתנים לעיצוב מחודש
השראה
מעטפת בניין מבלוקי חול מודפס, הניתנים לעיצוב מחודש
  מעטפת מבני המגורים אצלו עשויים מחומר יחיד של גושי חול מודפסים בתלת-ממד בקנה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.