למכון האונקולוגי במרכז הרפואי 'שמיר-אסף הרופא' מלאו 40 שנה והוא יעבור למבנה חדש הנבנה לו, רחב-ידיים וכוללני לטיפול בסרטן (בתרומת כ-9 מיליון דולר מ'קרן הלמסלי'). רגע לפני הריסת הבניין וכמחוות פרידה מהמבנה הישן, יהפוך המכון האונקולוגי הישן - לגלריה המציגה תערוכת גראפיטי של מגוון אמני רחוב, הנשואים מסרים של זיכרון, תקווה, העצמה וניצחון על הסרטן, באוצרותה של דינה שגב. זו פעם ראשונה שתערוכת אמנות רחוב מוצגת במרכז רפואי בישראל.

התערוכה נפתחה ביום שלישי ה- 16.5.23, במעמד נציגי ההנהלה, צוות המכון, עובדי בית החולים, מטופלים בעבר ובהווה ובני משפחותיהם. "המרכז הרפואי שמיר נמצא בתנופת פיתוח גדולה בשנים הקרובות, והמכון האונקולוגי הוא אחד ממרכזי המצוינות שלנו בשמיר, הצפוי לעבור שדרוג של ממש בתנאי הטיפול ובשירות למטופל ובני משפחתו. אני מברכת את ד"ר רעיה ליבוביץ וצוות המכון על היוזמה המקורית והמרגשת להיפרד מהבניין המיתולוגי בתערוכת גראפיטי מיוחדת הנותנת דרור לנפש היוצרת ולנפש הנאבקת במחלה הקשה ומזמינה את כולם לבוא ולהתרשם מעבודות הגרפיטי המרשימות ומרגשות כאחד", אומרת ד"ר אסנת לבציון קורח, מנהלת המרכז הרפואי.
ד"ר רעיה ליבוביץ, מנהלת המכון האונקולוגי בבית החולים 'שמיר' אומרת "קירותיו של המבנה 'ראו' כבר הכל. הרגשנו שלא יהיה נכון להרוס בניין כזה כך סתם ולכן אנחנו הופכים את הריסת הבניין לחגיגה של אמנות, זיכרון, תקווה והעצמה, מתוך ההכרה כי המטופלים והצוות – חד הם במאבקם המשותף במחלת הסרטן".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
איך לגרום לאדריכלים וליזמי נדל״ן לבחור דווקא בכם?
אמנות
איך לגרום לאדריכלים וליזמי נדל״ן לבחור דווקא בכם?
בעולם שבו אדריכלים, מעצבי פנים ויזמים נדרשים לבחור בין מאות פתרונות, מוצרים וספקים, השאלה
Raquel Ormella: אוּמנות הרקמה – מסורתיוּת מול חדשנוּת
אמנות
Raquel Ormella: אוּמנות הרקמה – מסורתיוּת מול חדשנוּת
  ב-2018 יצרה רקל אורמלה את הסדרה "כל העוצמות הקטנות האלה" (All These Small
רישומים באוויר עם חוט ברזל
אמנות
רישומים באוויר עם חוט ברזל
  בסטודיו ישן בליסבון, בין דלתות עתיקות, מדרגות מפוארות וקירות מתקלפים, יוצר הפסל David

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.