המעצב הספרדי (יהודי) Jaime Hayon ג'יימה חיון, מציג תערוכת יחיד של האמנות התוססת ומשובבת שלו, המלווה את המוצרים שהוא מעצב, שהם בעלי נופך של מלאכת יד. התערוכה "Bestial" נפתחת עתה בגלריה  Venue Mindy Solomon Gallery במיאמי, במהלך Art Basel Miami Beach.

 

המבקרים מוזמנים אל היקום השופע ובעל הדמיון רב המעוף של האמן והמעצב הספרדי בן ה-50, באמצעות אוסף של ציורים ופסלים חדשים, המשלבים ההפשטה ופיגורציה גחמנית, של חיות אנתרופומורפיות ועיצובים זומורפיים, המוצגים בסגנונו הייחודי. התערוכה פועמת באנרגיה המועצמת בגוונים עזים ומשיכות מכחול עזות. מערבולת של יצורים פנטסטיים מזנקת מהבדים הגדולים, או שהם הופכים לאלמנטים דקורטיביים. האסתטיקה מזכירה אמנות מצרית עתיקה וציורי פרחים פלמיים.

 

 

 

 

 

"בסטיאל" היא מילה המתייחסת לבעלי חיים, אך משמשת גם כשם תואר סופרלטיבי למשהו מרשים, מדהים, אכזרי או פראי. "ב-Bestial, אני מדגיש את התפקיד המכריע שמילאו בעלי חיים בתולדות האמנות, כשהם מסמלים רגשות וחוויות אנושיות בציביליזציות", מסביר חיון "מהמצרים שהאנשו בעלי חיים בתור האלים שלהם ועד לאמנים כמו פיקאסו, דאלי ורוסו, בעלי חיים תמיד הביעו כוח, זעם ותשוקה."

Photography by Giovanni Ricco

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
סלפי בן 400 שנה / ד"ר דורית קידר
עיצוב, אופנה ומיתוג
סלפי בן 400 שנה / ד"ר דורית קידר
פיטרס היא ציירת ברוקית בעלת שפה ייחודית השרויה בבועה של מסתורין. מכיוון שפרטיה אינם
באיזה צבע אתם רוצים את הפסטה שלכם?
עיצוב, אופנה ומיתוג
באיזה צבע אתם רוצים את הפסטה שלכם?
פסטה שעושה שמח: האמנית Linda Miller Nicholson מחברת ספר הבישול Pasta, Pretty Please מכינה
ארכיטקטורה מתוקה: עוגות יצירתיות
עיצוב, אופנה ומיתוג
ארכיטקטורה מתוקה: עוגות יצירתיות
                           

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.