המעצב הספרדי (יהודי) Jaime Hayon ג'יימה חיון, מציג תערוכת יחיד של האמנות התוססת ומשובבת שלו, המלווה את המוצרים שהוא מעצב, שהם בעלי נופך של מלאכת יד. התערוכה "Bestial" נפתחת עתה בגלריה  Venue Mindy Solomon Gallery במיאמי, במהלך Art Basel Miami Beach.

 

המבקרים מוזמנים אל היקום השופע ובעל הדמיון רב המעוף של האמן והמעצב הספרדי בן ה-50, באמצעות אוסף של ציורים ופסלים חדשים, המשלבים ההפשטה ופיגורציה גחמנית, של חיות אנתרופומורפיות ועיצובים זומורפיים, המוצגים בסגנונו הייחודי. התערוכה פועמת באנרגיה המועצמת בגוונים עזים ומשיכות מכחול עזות. מערבולת של יצורים פנטסטיים מזנקת מהבדים הגדולים, או שהם הופכים לאלמנטים דקורטיביים. האסתטיקה מזכירה אמנות מצרית עתיקה וציורי פרחים פלמיים.

 

 

 

 

 

"בסטיאל" היא מילה המתייחסת לבעלי חיים, אך משמשת גם כשם תואר סופרלטיבי למשהו מרשים, מדהים, אכזרי או פראי. "ב-Bestial, אני מדגיש את התפקיד המכריע שמילאו בעלי חיים בתולדות האמנות, כשהם מסמלים רגשות וחוויות אנושיות בציביליזציות", מסביר חיון "מהמצרים שהאנשו בעלי חיים בתור האלים שלהם ועד לאמנים כמו פיקאסו, דאלי ורוסו, בעלי חיים תמיד הביעו כוח, זעם ותשוקה."

Photography by Giovanni Ricco

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
האמנית Meltem Işık מאיסטנבול חוקרת את המראה המתעתע של הגוף שלנו
עיצוב, אופנה ומיתוג
האמנית Meltem Işık מאיסטנבול חוקרת את המראה המתעתע של הגוף שלנו
  אבל למעשה היא חוקרת גם משהו רחב יותר: את היחסים שלנו עם המבט
תיאטרון שלם מגזרי הנייר של Eiko Ojala
עיצוב, אופנה ומיתוג
תיאטרון שלם מגזרי הנייר של Eiko Ojala
תלת המימד שהוא מקבל, נובע מטרמפ-ל'איל של עומק המתקבל מצורה וצל. יצירות האמנות הצבעוניות
בסרט Visages Village, אנייס ורדה וJR – מגלים אנשים בכפרים נידחים
עיצוב, אופנה ומיתוג
בסרט Visages Village, אנייס ורדה וJR – מגלים אנשים בכפרים נידחים
  השידוך המיוחד הזה בין הבמאית שהייתה, יחד עם ז'אן-לוק גודאר, דמות מפתח בקולנוע

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.