הדייג האיטלקי Paolo Fanciulli דג במימי קו החוף של Maremma, ליד טוסקנה, כבר כמעט 40 שנה. עד שהגיעה לשם תופעת הדייג הלא חוקי במכמורת - גרירת רשתות ענק במים, כדי לאסוף כמויות גדולות של דגים, שיטה המדלדלת את החיים הימיים ופוגעת בקרקעית הים באזורים רדודים כאלה. צמחיית ים המזינה את המערכת האקולוגית נהרסה ודייגים החלו להרגיש את ההרס ואת האיום על פרנסתם.

הדייג האיטלקי המכונה "פאולו הדייג", גייס אנשים לארגון שהקים "Casa dei Pesci בית הדגים", כדי לעצור את הדייג על ידי הטבעת פסלי שיש כבדים בקרקעית הים. הוא קיבל 100 גושי שיש שנתרמו מאותה מחצבה שסיפקה שיש למיכאלאנג'לו, עבור הפסלים שלו והפעם השתמשו בשייש אמנים איטלקים ובינלאומיים, שפיסלו מהם דמויות והטביעו אותם בקרקעית הים. בתולות ים מגולפות בשיש קררה חלק, יחד עם פסלים אחרים, יוצרים מוזיאון תת-ימי מוזר וחלומי, בו הם שומרים ומגנים בדממה על הים. 39 הפסלים הכבדים והמכוסים אצות, שניראים כמו שרידי עיר טבועה, עשו לגמרי את העבודה ומנעו פריסת רשתות במים.
כך אפשר היה לראות כיצד צמחיית הים התחילה לצמוח שוב והלובסטרים והצבים אף חזרו לשם לצד אוכלוסיית דגי דניס ובורי.
הבחירה ביצירת מוזיאון תת-ימי של פסלי שייש במקום להציב סתם גושי שייש ענקיים, באה כדי לייצר תשומת לב לבעיה, החלטה שכנראה הייתה נכונה לאור תשומת הלב התקשורתית שקיבלה היוזמה של הדייג.

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
לבני בנייה שמיוצרות מבגדים ישנים ומשנות את עולם העיצוב והבנייה
השראה
לבני בנייה שמיוצרות מבגדים ישנים ומשנות את עולם העיצוב והבנייה
  בעידן שבו תעשיית הבנייה והאופנה נחשבות לשתי תעשיות מזהמות במיוחד, יותר ויותר מעצבים,
מוזיקאית הפכה דירת שכירות בברוקלין, ליצירת אמנות צבעונית אישית
השראה
מוזיקאית הפכה דירת שכירות בברוקלין, ליצירת אמנות צבעונית אישית
  הדירה עברה מהפך מלא בתקציב של כ־13.5 אלף דולר בלבד, תוך שימוש בשדרוגי
שישה פרויקטי אדריכלות מסקרנים שייפתחו ביפן ב־2026
השראה
שישה פרויקטי אדריכלות מסקרנים שייפתחו ביפן ב־2026
פארק מרחף מול תחנת האקאטה בפוקואוקה אחד הפרויקטים הבולטים הוא The Gateway Park HAKATA

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.