ויליאם החמישי, דוכס בוואריה, מצא שהבירה במינכן גרועה והחל לייבא בירה מסקסוניה, למבשלת בירה משלו בשם Staatliches Hofbräuhaus. בשנת 1589 הוא פתח בצמוד למבשלה, מסעדה ובר בשם Hofbräuhaus am Platzl, שהגישה מאכלים בוואריים מסורתיים. כיום, זוהי האטרקציה התיירותית הגדולה ביותר של העיר מינכן, אחרי האוקטוברפסט והרבה בזכות הדמויות המפורסמות, שהיו לקוחותיה הקבועים.

 

וולפגנג אמדאוס מוצרט התגורר בסמוך למסעדה, בסוף המאה השמונה עשרה ובין כתביו, הוא הודה כי כתב את האופרה Idomeneo לאחר הרבה כוסות בירה ב-Hofbräuhaus, שחיזקו את רוחו. בתקופה שלפני מלחמת העולם הראשונה, ולדימיר לנין התגורר במינכן והיה לקוח קבוע במסעדה. בשנת 1919, הממשלה הקומוניסטית של מינכן הקימה את המטה שלה באולם המגיש את הבירה ובפברואר 1920, אדולף היטלר והנציונל-סוציאליסטים קיימו את פגישתם הראשונה בקומה השלישית. ב-24 בפברואר 1920, הציג היטלר לפניהם את תוכנית עשרים וחמש הנקודות של המפלגה הנאצית. התחוללה אז תגרה בינם לבין המתנגדים להם, שיצרה כאוס של שולחנות וכיסאות מנופצים והושלכו ספלי בירה לכל עבר.
לקוחות קבועים מפורסמים נוספים של המסעדה, אבל מאלה הזכורים לטובה, כוללים את מרסל דושאן, לואי ארמסטרונג, מיכאיל גורבצ'וב, האסטרונאוטים של נאס"א ונשיאי ארצות הברית לשעבר ג'ון פ. קנדי ​​וג'ורג' ה. וו. בוש.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
הפנים של אומץ: הצעירה האיראנית שהפכה את פניה השרופות לסמל מאבק
מקומות
הפנים של אומץ: הצעירה האיראנית שהפכה את פניה השרופות לסמל מאבק
  בשנת 2014, נציג המנהיג העליון ואימאם אספהאן, קרא נגד אי-ההקפדה של נשים על
כפרים קדומים באיראן: אלף שנה בין הרים, מדבר וזיכרון היסטורי
מקומות
כפרים קדומים באיראן: אלף שנה בין הרים, מדבר וזיכרון היסטורי
  הכפר Abyaneh – הכפר האדום בעמק צר בהרי כרכאס, שוכן צפונית ל־Isfahan ו־70 ק"מ
תגובה למשבר האקלים: אדריכלות צפה בוייטנאם
מקומות
תגובה למשבר האקלים: אדריכלות צפה בוייטנאם
הפרויקט מבוסס על קונספט של “Seasonally Adaptive Architecture” – אדריכלות אדפטיבית עונתית – המציעה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.