מקדש Meenakshi Amman Temple בעיר iMadurai, הודו, מורכב מ-14 מגדלים המעוטרים בפסלים צבעוניים של אלוהויות רבות-זרועות, פרות מלחכות עשב ודרקונים יורקי אש. המקדש הצבעוני סוגד לאלה ההינדית Meenakshi - הידועה גם בשם Parvati - שעליה נאמר כי נישאה לאל ההינדי Sundareshwarar - הידוע גם בשם Shiva - בדיוק במקום בו ממוקם המקדש.

 

המקדש יוצא דופן מכיוון שהוא מכבד את האלה נשית. המיתולוגיה מספרת שהאלה מינקשי נוצרה מאש קדושה, שהייתה אמורה לייצר יורש זכר להוריה של מינקשי, שנסערו כשראו תינוקת עם שלושה שדיים יוצאת מהאש. אבל קול אלוהי הבטיח להורים ההמומים, שהשד השלישי שלה ייעלם ברגע שתפגוש את הגבר שנגזר עליה להינשא לו וכאן, השד השלישי של מינקשי נעלם ברגע שהיא פגשה את סונדרשווארר המהמם.
המקדש מתוארך לשנת 1200 לספירה בערך. מדי שנה, פסטיבל Meenakshi Thirukalyanam חוגג את החתונה האלוהית של פרוואטי ושיווה, יחד עם אינספור עולי רגל הינדים.

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
קופסת בנטו בהשראת אדריכלים יפנים נודעים
השראה
קופסת בנטו בהשראת אדריכלים יפנים נודעים
  קופסת בנטו ובניין אדריכלי אולי נראים כמו שני עולמות רחוקים זה מזה, אבל
להכנס למיטה עם Frances Featherstone
השראה
להכנס למיטה עם Frances Featherstone
  הציירת Featherstone, שחיה ועובדת ב־Kent, בריטניה, מתמקדת ב"ארכיטקטורה הפסיכולוגית והרגשית" של המרחבים שבהם
העולם המתעתע של Malika Favre
השראה
העולם המתעתע של Malika Favre
  העבודות של Malika Favre נראות פשוטות, אפילו מיידיות: דמות נשית, צל, כובע, זוג

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.