אדריכלית הנוף הגרמנייה Marion Preez, מתגוררת באדינבורו, סקוטלנד ויש לה נוהג שבועי קבוע: לצעוד במים קרים מדי שבוע, לבושה רק בגד ים רגיל בשני חלקים, גם כשהים מכוסה ב-10 ס"מ של קרח. היא לא יחידה: הספורט הזה נקרא Wild Swimming ורק בסקוטלנד יש לו מעל 160 אלף שותפים קרי מזג.

 

"הפעם הראשונה שלי הייתה בסקוטלנד, בנובמבר כשהמים קרים יותר וככל שהם קרים יותר, יש לך קיק גדול יותר, יותר אנדורפינים וריגוש. הייתי ב-high כל החודש ומאותו רגע ואילך התמכרתי", היא מספרת.
היא טובלת במי Firth of Forth, בים הצפוני, הנמצא בערך 20 דקות באופניים ממקום מגוריה. המטרה היא פשוט לטבול את עצמה במים, למשך לא יותר מ-5 דקות. היא מקפידה לא להכניס את הראש מתחת למים "כי הראש שלך פשוט נעשה שלגון", היא אומרת. "אני הרבה יותר עמידה בפני קור ממה שהייתי פעם. הפסקתי ללבוש כפפות או לחבוש כובע ואני הולכת בגינה יחפה, גם בחורף. אומרים שזה מחזק את המערכת החיסונית, אבל בטוח שמנקודת מבט של בריאות הנפש, זה גורם לך להרגיש שמחה וחיובית יותר ולהתחבר לטבע".
היא מגלה שהתופעה גוברת והרבה אנשים מאמצים את המנהג "אני אפילו חלק מקבוצת פייסבוק, Wild Swimming Scotland, (עם 160k חברים), אנשים שוחים בהרבה מקומות. אני מכור למים קרים עכשיו, אז אני לא רואה את עצמי מפסיקה לעולם".

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
בין הומור לאפלה: חליל בלבין ומרב קמל על יצירה זוגית, חומר מתפרק והחיים בתוך המיצב
תרבות
בין הומור לאפלה: חליל בלבין ומרב קמל על יצירה זוגית, חומר מתפרק והחיים בתוך המיצב
  אתם פועלים יחד כבר יותר מעשור – איך נולדה העבודה המשותפת, ומה גרם
עשור של תכנון: משרד הבינוי והשיכון מסכם 300 אלף יחידות דיור בספר חדש
תרבות
עשור של תכנון: משרד הבינוי והשיכון מסכם 300 אלף יחידות דיור בספר חדש
  משרד הבינוי והשיכון השיק לאחרונה בטקס חגיגי את הספר “עשור בתכנון עירוני 2015–2025”,
הקניון הגדול בעולם – והוא נראה כמו עיר שלמה
תרבות
הקניון הגדול בעולם – והוא נראה כמו עיר שלמה
מאז 2009 המתחם העצום מחזיק בתואר לאחר שעבר בגודלו את חנות הכלבו האייקונית Macy’s

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.