מסעדת Kinderkookkafé (בהולנדית: ילדים מבשלים), היא מסעדה משפחתית באמסטרדם וכפי שמרמז שמה - היא מנוהלת כולה על ידי ילדים, עם קצת עזרה מהצוות המבוגר: הם מבשלים, מגישים, מביאים את החשבון, שוטפים כלים, מברמנים מאחורי הבר (משקאות קלים בלבד) וכדומה.

 

 

הרעיון הבסיסי הוא ללמד ילדים איך להיות אחראיים ומועילים. התפריט הקבוע והפשוט כולל מנה עיקרית וקינוח. המרכיבים טריים, האוכל בריא והמחירים נמוכים מאוד.
המקום קיים מאז שנות השמונים (דצמבר 1981) והוא בחלקו מסעדה, בחלקו בית ספר לבישול ובחלקו מעון יום. הורים מורידים את ילדיהם אחר הצהריים וחוזרים לאכול את הארוחה שהילדים הכינו. בזמן שהילדים שם, מלמדים אותם איך לבשל ו​​להגיש. ישנם מספר חבילות הכשרה שהמקום מציע, המתאימים  לכל גיל בין שנתיים ועד לשתיים עשרה. חומרי הגלם של המקום הם באיכות הגבוהה ביותר ותוך כדי הכנת האוכל מלמדים את הילדים את המשמעות של כל דבר הכרוך בו. כך הילדים גם מכינים את האוכל, לומדים על התהליך ובסופו של דבר מגישים אותו להוריהם או אוכלים בעצמם את האוכל שהם הכינו.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
חדר המדרגות המצוייר של יורשת המשפחה העשירה בארה"ב
השראה
חדר המדרגות המצוייר של יורשת המשפחה העשירה בארה"ב
  "היא הראתה לי חלקת יער שבחרה, סיפרה לי קצת ממה שהיא רוצה ולקחה
המיליארדר שתרם את כל כספו לצדקה בעודו בחיים
השראה
המיליארדר שתרם את כל כספו לצדקה בעודו בחיים
  צ'ארלס פ. פיני Charles Francis Feeney או בכינוי הנפוץ Chuck Feeney נולד בניו
הקניון הראשון בעולם לא נולד מתוך תשוקה לצרכנות – אלא מתוך חלום סוציאליסטי
השראה
הקניון הראשון בעולם לא נולד מתוך תשוקה לצרכנות – אלא מתוך חלום סוציאליסטי
  ב־1956 הוא בנה במינסוטה את Southdale – הקניון הסגור הראשון בעולם. מבנה דו־קומתי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.