אגם המלח בורלינסקויה Lake Burlinskoye, באזור אלטאי של רוסיה, בגבול קזחסטן, מפורסם הן בזכות הצבע הוורוד שהוא מקבל בקיץ והן בזכות רכבת המשא החוצה אותו מדי יום.

 

האגם הוא מרבץ המלח היחיד הגדול ביותר בסיביר, עם מליחות המתחרה בזו של ים המלח. המליחות הזו מושכת זן של שרימפס מיקרוסקופי בשם Artemia salina, שכאשר הם מתרבים, הם הופכים את האגם לוורוד בוהק בקיץ וכאילו זה לא מוזר מספיק, לאגם יש גם רכבת משא שחוצה את מימיו כמה פעמים ביום, נראית כאילו היא צפה על המים הוורודים.

 

 

הרכבת נוסעת על מסילות מתכת שהונחו בתקופת ברית המועצות ואוספת בדרכה מלח, באמצעות כלים היורדים לקרקעית האגם ואוספים את המשקעים לעגלות המשא ברכבת. הרכבת אוספת כך כ-65,000 טון מלח מדי שנה, שזה מספיק כדי לכסות את צרכי כל אוכלוסיית כדור הארץ, למשך 3 או 4 ימים.
הכרייה התחילה באמצע המאה ה-18, לאחר שכמה מבני המלוכה הרוסים, כמו קתרינה הגדולה, הורו להגיש לשולחן האוכל שלהם, אך ורק מלח מהאגם הזה. הסובייטים מיכנו את התהליך והניחו מסילות היישר דרך אמצע האגם, שם ריכוז המלח הוא הגבוה ביותר.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
איך מייצרים את המטריות המסורתיות של מיאנמר?
יעדים
איך מייצרים את המטריות המסורתיות של מיאנמר?
הכול מתחיל בבמבוק. השלד של המטרייה עשוי בעיקר מבמבוק ועץ. הבמבוק נבחר בקפידה, מעובד
האוטובוס החדש בטוקיו יגיש לכם סושי תוך כדי סיור בעיר
יעדים
האוטובוס החדש בטוקיו יגיש לכם סושי תוך כדי סיור בעיר
  ב־10 באוקטובר צפוי להתחיל לפעול בטוקיו אוטובוס יוצא דופן: קומת הסיפון השנייה של
A4 Art Museum: המוזיאון הסיני שמבקש לחבר אנשים מכל העולם לאמנות
יעדים
A4 Art Museum: המוזיאון הסיני שמבקש לחבר אנשים מכל העולם לאמנות
  כיום פועל המוזיאון בשני אתרים. המבנה המרכזי, הממוקם ב־Luxetown שבמחוז Tianfu New District,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.