אגם המלח בורלינסקויה Lake Burlinskoye, באזור אלטאי של רוסיה, בגבול קזחסטן, מפורסם הן בזכות הצבע הוורוד שהוא מקבל בקיץ והן בזכות רכבת המשא החוצה אותו מדי יום.

 

האגם הוא מרבץ המלח היחיד הגדול ביותר בסיביר, עם מליחות המתחרה בזו של ים המלח. המליחות הזו מושכת זן של שרימפס מיקרוסקופי בשם Artemia salina, שכאשר הם מתרבים, הם הופכים את האגם לוורוד בוהק בקיץ וכאילו זה לא מוזר מספיק, לאגם יש גם רכבת משא שחוצה את מימיו כמה פעמים ביום, נראית כאילו היא צפה על המים הוורודים.

 

 

הרכבת נוסעת על מסילות מתכת שהונחו בתקופת ברית המועצות ואוספת בדרכה מלח, באמצעות כלים היורדים לקרקעית האגם ואוספים את המשקעים לעגלות המשא ברכבת. הרכבת אוספת כך כ-65,000 טון מלח מדי שנה, שזה מספיק כדי לכסות את צרכי כל אוכלוסיית כדור הארץ, למשך 3 או 4 ימים.
הכרייה התחילה באמצע המאה ה-18, לאחר שכמה מבני המלוכה הרוסים, כמו קתרינה הגדולה, הורו להגיש לשולחן האוכל שלהם, אך ורק מלח מהאגם הזה. הסובייטים מיכנו את התהליך והניחו מסילות היישר דרך אמצע האגם, שם ריכוז המלח הוא הגבוה ביותר.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
מוזיאון חדש לאורך נהר מתפתל אלפי קילומטר, בסין
מקומות
מוזיאון חדש לאורך נהר מתפתל אלפי קילומטר, בסין
  בלב הפארק הלאומי של הנהר הצהוב, המוזיאון החדש מתנשא על גדותיו ומחבר את
סיפור האהבה שמאחורי גן הפרחים היפני
מקומות
סיפור האהבה שמאחורי גן הפרחים היפני
חלקת אדמה שעליה עמדה רפת, הפכה לביתם של זוג צעיר, מר וגברת קורוקי Kuroki.
בתי נופש בחוף Puerto Escondido, במקסיקו
מקומות
בתי נופש בחוף Puerto Escondido, במקסיקו
                           

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.