המקדש הלבן של תאילנד Wat Rong Khun, תוכנן על ידי היוצר שלו Chalermchai Kositpipat, כמקדש היפה ביותר בעולם. שאפתני ככל שיהיה, אכן, המקדש משאיר רושם בל יימחה על כל מי שביקר בו.

 

בכניסה, נשלחות אליך מקבץ ידיים נואשות, זהו הגיהינום – הבור האינסופי של רצונות ותשוקות אנושיות, לפי הבודהיזם. ברגע שחוצים את הגשר שמעל ה"גיהנום", מקבלים את פניך פסלי שומרי השמים. בשלב זה אין דרך חזרה, הדרך היא רק קדימה ושומרים המופקדים על האתר, יצעקו עליך אם תנסי ללכת אחורה. הסמליות של חציית הגשר מ"גיהנום" ל"גן עדן" מסמלת את הדרך הבודהיסטית להארה.
החלק הפנימי של המקדש מלא בהתייחסויות תרבותיות מודרניות, השזורים בדימויים בודהיסטיים מסורתיים. זו יצירת אמנות בפני עצמה.
המקדש ממשיך להתפתח ולהעשיר עצמו באמנות. היוצר הצעיר, יליד תאילנד החי בסרי לנקה ובלונדון, הוציא יותר ממיליון דולר מכספו על הפרויקט והוא אוסף תרומות, אך מגביל כל תרומה לסך 10,000 דולר, כדי שיוכל למנוע את השפעת התורמים על צורת המקדש המתפתחת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
חניות לנשים בלבד בסין: פתרון בטיחותי או אפליה?
מקומות
חניות לנשים בלבד בסין: פתרון בטיחותי או אפליה?
החניות הייחודיות הוצגו במחוז Zhejiang, בערים ג׳יאנדה וטונגלו, ובהמשך הופיעו גם במרכזי קניות ברחבי
חופש מיני, תשלום בבטטות וקריקט: אי האהבה באוקיינוס השקט
מקומות
חופש מיני, תשלום בבטטות וקריקט: אי האהבה באוקיינוס השקט
  העולם המערבי נחשף לתרבות המקומית בעיקר בזכות עבודתו של האנתרופולוג הפולני Bronisław Malinowski
יין נחשים יפני: בין מסורת לאכזריות
מקומות
יין נחשים יפני: בין מסורת לאכזריות
  סאקה Habu Sake, הידוע גם בשם Habushu, מגיע מאוקינאווה שביפן, ומבוסס על השריית

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.