המקדש הלבן של תאילנד Wat Rong Khun, תוכנן על ידי היוצר שלו Chalermchai Kositpipat, כמקדש היפה ביותר בעולם. שאפתני ככל שיהיה, אכן, המקדש משאיר רושם בל יימחה על כל מי שביקר בו.

 

בכניסה, נשלחות אליך מקבץ ידיים נואשות, זהו הגיהינום – הבור האינסופי של רצונות ותשוקות אנושיות, לפי הבודהיזם. ברגע שחוצים את הגשר שמעל ה"גיהנום", מקבלים את פניך פסלי שומרי השמים. בשלב זה אין דרך חזרה, הדרך היא רק קדימה ושומרים המופקדים על האתר, יצעקו עליך אם תנסי ללכת אחורה. הסמליות של חציית הגשר מ"גיהנום" ל"גן עדן" מסמלת את הדרך הבודהיסטית להארה.
החלק הפנימי של המקדש מלא בהתייחסויות תרבותיות מודרניות, השזורים בדימויים בודהיסטיים מסורתיים. זו יצירת אמנות בפני עצמה.
המקדש ממשיך להתפתח ולהעשיר עצמו באמנות. היוצר הצעיר, יליד תאילנד החי בסרי לנקה ובלונדון, הוציא יותר ממיליון דולר מכספו על הפרויקט והוא אוסף תרומות, אך מגביל כל תרומה לסך 10,000 דולר, כדי שיוכל למנוע את השפעת התורמים על צורת המקדש המתפתחת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
מוזיאון השחרור של מניסה (MKM): אדריכלות של זיכרון, חומר ותחושה
מקומות
מוזיאון השחרור של מניסה (MKM): אדריכלות של זיכרון, חומר ותחושה
  MKM נבנה כמרחב נרטיבי רציף המוקדש לתנועה העממית שהתפתחה במניסה מחוץ לשלטון המרכזי
ארכיטקטורה של ריח: מוזיאון הניחוחות של Guangzhou
מקומות
ארכיטקטורה של ריח: מוזיאון הניחוחות של Guangzhou
  מונחה על ידי עקרונות של פתיחות, שיתוף פעולה וקיימות, המוזיאון נתפס לא רק
גן פנטזיות מצטלם – מנוע משיכה, חוויה ותוכן למרחבים עירוניים ומסחריים
מקומות
גן פנטזיות מצטלם – מנוע משיכה, חוויה ותוכן למרחבים עירוניים ומסחריים
  הגן כולל אובייקטים פיסוליים גדולי־ממדים, ידידותיים לצילום ולשהייה, היוצרים סביבה פנטסטית המזמינה מבקרים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.