במהלך מלחמת העולם השנייה, נוצר מחסור במזון ואנשים יצאו לנסות לדוג דגים בים. בהתחלה הם עמדו במים על הריסות של ספינות שטבעו ומטוסים שהופלו ואחר כך החלו לנטוע כלונסאות בשוניות אלמוגים. כך דגו דורות של דייגים מרדת הערב עד עלות השחר, לאורך רצועת חוף דרומית בת 30 קילומטרים, בין העיירות Unawatuna ו-Weligama.

עם השנים, הצונאמי הרס חלק גדול מקו החוף של האוקיינוס ההודי ושינה לנצח את קו החוף של סרי לנקה, בצורה המקשה על הגישה לדגים. הדיג ממילא מפסיק לחלוטין בתקופת המונסונים העונתיים. כך שכבר אי אפשר היה להתפרנס מדייג, אבל מאחר ותופעת דייגי הכלונסאות Stilt Fishing, משכה תיירים רבים – הדייגים החלו להשכיר את כלונסאותיהם לאנשים שמתחזים לדייגים וההם "דגים" רק תיירים.
הדייגים האמיתיים, אלה שלא הסבו מקצוע לחקלאות או עברו לסחר בדגים בשוק, דגים הרחק בים. הדיג בכלונסאות שורד כאטרקציה תיירותית.

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית יעדים
+כתבות מומלצות
המיסתורין של פארק מים הנטוש שהפך לאתר עלייה לרגל 
יעדים
המיסתורין של פארק מים הנטוש שהפך לאתר עלייה לרגל 
במרכז האתר ניצב מבנה דרקון עצום, שלוש קומות גובהו, שבעבר הכיל אקווריום וכיום מתפקד
4 פארקי פרחים מומלצים לאביב
יעדים
4 פארקי פרחים מומלצים לאביב
פארק הפרחים הגדול ביותר בעולם גן הטוליפ Keukenhof רחב הידיים ויוצא הדופן, ליד ליס,
ארמון הבוץ הצבעוני בלב המדבר בתימן
יעדים
ארמון הבוץ הצבעוני בלב המדבר בתימן
  הארמון, שנבנה באמצע המאה ה־20 על ידי משפחת סוחרים מקומית, מדגים את הדיוק

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.