הצלמת הארגנטינאית Irina Werning, יצרה סדרת צילומים של נשים ארוכות שיער באמריקה הלטינית: "עבור קהילות ילידים, שיער הוא הביטוי הפיזי של המחשבות שלנו והרחבה של עצמנו וגם הזדהות עם אמא אדמה, צמחים ונהרות הזורמים בטבע".

 

במהלך שני העשורים האחרונים, הצלמת טיילה ברחבי אמריקה הלטינית, כדי למצוא נשים – ובסופו של דבר, גברים – עם השיער הארוך ביותר. תחת הכותרת "Las Pelilargas", או "The Long-haiers Ones", מכלול הצילומים שלה, חוגג את ההערצה התרבותית המשותפת לארוכות השיער ברחבי האזור, הן בקהילות ילידים קטנות והן במרכזים עירוניים.

 

 

גוף עבודתה הנרחב החל בהרי האנדים, כשהיא צילמה בתי ספר של קהילת הילידים בארגנטינה. הסדרה החדשה שלה נקראת "La Resistencia", כוללת דיוקנאות של קיצ'ווה, הגברים הילידים המתגוררים באוטאבלו, אקוודור. "הסתקרנתי מאוד לצלם גברים אחרי כל כך הרבה שנים של צילום נשים", הסבירה "במיוחד כששיער ארוך מזוהה לעתים קרובות עם נשיות".
באזורים מסויימים, הצמות הפכו לסמלים רבי עוצמה של זהות, כמו גם התרסה נגד קולוניאליזם ואי צדק גזעי מערכתי. בקהילת קיצ'ווה, כמו בקבוצות ילידים אחרות בצפון ודרום אמריקה, גברים ונערים טווים צמות ארוכות כדי להחיות את המסורת שלהם, לאחר היסטוריה של גזירת שיער בכפייה במהלך השלטון הקולוניאלי הספרדי, תוך לחץ להמיר את דתם. "צמות בקהילות ילידים הן סוג של התנגדות, באופן מסוים, כי הכובשים היו חותכים אותן", אמרה "הצמה הייתה סמל של זהות, של אחדות. יותר קשה לקחת ממישהו את השפה, אבל זה מעשה מאוד סמלי שקל מאוד לעשות".
אחד הילידים מספר "נלחמנו קשה על הצמות שלנו; זה היה מאבק ממושך להציג את הצמות שלנו בגאווה. עכשיו, אני מלמד את הילדים שלי שהם חייבים ללמוד מאבותינו ולהעביר לדורות הבאים מה זה אומר להיות קיצ'ווה".
היא מעידה "במובן מסוים זה נכון שהגלובליזציה משנה קהילות, אבל בעיירות הקטנות בצפון ארגנטינה, ההפך הוא הנכון: pelilargas עדיין בכל מקום".

לאתר הצלמת

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
A4 Art Museum: המוזיאון הסיני שמבקש לחבר אנשים מכל העולם לאמנות
מגזין
A4 Art Museum: המוזיאון הסיני שמבקש לחבר אנשים מכל העולם לאמנות
  כיום פועל המוזיאון בשני אתרים. המבנה המרכזי, הממוקם ב־Luxetown שבמחוז Tianfu New District,
המוזיאון היפה בעולם
מגזין
המוזיאון היפה בעולם
  בשנת 2024 זכה המוזיאון בתואר המוזיאון היפה בעולם במסגרת פרסי Prix Versailles, פרס
סתו של אמנות בטוקיו: העיר כולה הופכת לבמה
מגזין
סתו של אמנות בטוקיו: העיר כולה הופכת לבמה
  ביפן הסתיו מסמל התחלה חדשה, אוויר צלול יותר והזדמנות לעצור לרגע ולהתבונן. השנה,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.