מדענים קוראים להגנה דחופה על פרחי Rafflesia, החיים רק ביערות גשם מרוחקים בדרום מזרח אסיה ומאוימים על ידי כריתת יערות. למרות שהוא הפרח הגדול בעולם, הוא זוכה לכינוי משמיץ "חבצלות פגרים מסריחים", מאחר והפרחים הללו ידועים לשמצה בריח שלהם של פגר נרקב.

רפלזיה Rafflesia magnifica, נרשם בסכנת הכחדה חמורה על ידי האיגוד הבינלאומי לשימור הטבע (IUCN). "הצמחים חיוניים לקיומנו – כמו האוויר שאנו נושמים והמזון שאנו אוכלים. עם זאת, רובנו בקושי מבחינים בהם, כי אנחנו יותר מכוונים לשים לב לבעלי חיים", אומר ראש הגן הבוטני באוקספורד. "אבל צמחים הם הבסיס לבתי הגידול שבהם בעלי חיים מצליחים להתקיים ולשגשג."
הפרח התגלה ביער אינדונזי בשנת 2020 והוא נכנס לספר השיאים העולמי של גינס. פרח בודד של Rafflesia arnoldii יכול לשקול יותר מ-10 קילו. הצמחים גדלים רק ביערות גשם מרוחקים בדרום מזרח אסיה, אין להם עלים, גבעולים או שורשים והם אינם עושים פוטוסינתזה. במקום זאת, הם גדלים כגדילים בשרניים בתוך גפנים של טטרסטיגמה, סופגים באופן טפילי את המים והחומרים התזונתיים שלהם. אחרי כמה חודשים או שנים, ניצן בגודל כדור גולף מופיע על המארח, מהניצן יוצא פרח אדום ענק הפורח לכמה ימים בלבד. ריח הרקבון מושך זבובים והם עוברים מצמח לצמח ומפזרים אבקה. רוב פרחי הרפלזיה הם זכר או נקבה, כלומר שני צמחים עם פרחים מהמין השני חייבים לפרוח בו-זמנית ובמרחק של קילומטר אחד מהשני כדי להתרבות בהצלחה בעזרת הזבובים, לפי נשיונל ג'יאוגרפיק.

 

לכל הכתבות בקטגוריית יעדים
+כתבות מומלצות
המוזיאון שנראה כאילו נחת מהחלל: Lucas Museum נפתח בלוס אנג'לס
יעדים
המוזיאון שנראה כאילו נחת מהחלל: Lucas Museum נפתח בלוס אנג'לס
  המוזיאון, שנוסד על ידי George Lucas ו־Mellody Hobson, מוקדש ל"אמנות נרטיבית" – יצירות
מסע בין ה־trulli של Puglia: מגורי האיכרים שהפכו לבתי יוקרה
יעדים
מסע בין ה־trulli של Puglia: מגורי האיכרים שהפכו לבתי יוקרה
  יש פתגם איטלקי שאומר: A chi vuole non mancano modi – למי שבאמת
Casa Balla: הדירה הצבעונית של אמן הפוטוריזם Giacomo Balla ברומא
יעדים
Casa Balla: הדירה הצבעונית של אמן הפוטוריזם Giacomo Balla ברומא
  ברחוב Via Oslavia 39B, מאחורי דלת שעליה מופיע השם "FuturBalla" מסתתרת הדירה Casa

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.