הר הגעש Kawah Ijen בג'אווה, אינדונזיה, פולט מה שנראה כמו להבות כחולות בוהקות, שלמעשה אינן לבה, אלא גזים גופריתיים היוצרים ניצוצות כחולים וחשמליים במגע עם חמצן. לאחר שהגזים מתקררים, נוצרת גופרית צהובה בוהקת, שכורים אוספים ומוכרים אותה.

הגז פורץ דרך סדקים בשטח ומגיח בלחץ גבוה ובטמפרטורות קיצוניות, הופך לגופרית נוזלית שזורמת על פני הנוף.
המקום המרהיב פופולרי לתיירים. את הלהבות הכחולות ניתן לראות רק בלילה ורבים מגיעים בשעות הקטנות ואז צופים בזריחת ההר, יופי רעיל של נוף מעולם אחר. גבישים צהובים זעירים של גופרית מצפים את הסלעים, מול אגם ירוק ומבריק.
הכורים מחלצים סלע גופרתי, שנוצר לאחר שהלהבות הכחולות דועכות וגז הגופרית התקרר ומתאחד עם הלבה ליצירת סלע מוצק – לשימוש בתעשיות המזון והכימיקלים. הכורים עובדים בלילות, באור הכחול של החומצה הגופרתית שנשפכת מהר הגעש. חלק מהעובדים הם ילדים, הנואשים לפרנס את משפחותיהם. הם נושאים סלים מלאים בסלעים במורד ההר ומוכרים אותם בפרוטות. כורים ליליים כאלה יכולים לכרות ולשאת בין 80 ל-100 קילו במהלך שתים עשרה שעות עבודה – ולהשתכר כ-5 עד 6 דולר. רובם סובלים מבעיות בריאותיות עקב חשיפה ממושכת לגופרית דו חמצנית וגזים רעילים אחרים.
התמונות מציגות את הלהבות הכחולות יפות בצורה דרמטית, אפילו סוריאליסטית. אבל עבור הכורים שמבלים חודשים או שנים בהר הגעש, דו תחמוצת הגופרית היא אמיתית למדי וההשפעות הבריאותיות של חשיפה כרונית – גירוי בגרון ובריאות, קשיי נשימה ומחלות ריאות – הרסניות.

 

לכל הכתבות בקטגוריית יעדים
+כתבות מומלצות
נופי הכרמים של פיימונטה Piedmont 
יעדים
נופי הכרמים של פיימונטה Piedmont 
    בשנת 2014 הכריזה UNESCO על נופי הכרמים של  Langhe-Roero ו- Monferrato כאתר
הטבע הפראי של ויקטוריה – Wilsons Promontory National Park
יעדים
הטבע הפראי של ויקטוריה – Wilsons Promontory National Park
  למרות שמדובר ביעד אהוב מאוד על משפחות ומטיילים מקומיים, הוא עדיין פחות מוכר
הזוהר הדרומי: האורות הצבעוניים והמרהיבים בטסמניה
יעדים
הזוהר הדרומי: האורות הצבעוניים והמרהיבים בטסמניה
  אחד המקומות הטובים והעקיבים ביותר לצפות בה הוא Tasmania, האי הדרומי של אוסטרליה.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.