סנאים ענקיים באורך של מטר, עם זנב של חצי מטר ובמשקל של 4 קילו, בצבעי טכניקולור צבעוניים, משוטטים ביערות של דרום הודו. כן, זה אמיתי והתמונות לא עברו עיבוד בפוטושופ.

המין, הידוע רשמית בשם Ratufa indica, או סנאי הענק Malabar, הוא אחד מארבעה מכרסמים חסונים יחסית במשפחת הסנאים. למשל משפחת Ratufa affinis, שנמצאים בתאילנד, מלזיה, סינגפור ואינדונזיה והם בעלי צבע חום או שזוף, בעוד Ratufa bicolor, כפי ששמו מרמז, הוא בעיקר שחור ולבן. Ratufa macroura, המכונה גם הסנאי הענק של סרי לנקה, נושא גוונים של שחור ואפור.
המכרסמים הענקיים והצבעוניים, מסוגלים לקפוץ למרחק של 20 מטר בין עצים.
עדיין לא ברור מדוע היצורים הענקיים מתהדרים בצבעים כה מרהיבים. למרות שגוונים אלה הם ברכה לצלמי טבע, הם עלולים להתגלות כהרה אסון ביערות שבהם טורפים כמו מקוק זנב אריה, נמרים ונשרים, מחפשים מכרסמים טעימים. יש חוקרים שטוענים שהצבעים דווקא עוזרים להם להשתלב ביער ובוודאי גם למשוך את תשומת ליבו של בן הזוג.

 

לכל הכתבות בקטגוריית יעדים
+כתבות מומלצות
המוזיאון שבו אפילו קופסת שימורים מקבלת מעמד של יצירת אמנות
יעדים
המוזיאון שבו אפילו קופסת שימורים מקבלת מעמד של יצירת אמנות
  ודאי תאמרו שמוזיאון לחפצים שאף אחד כבר לא צריך נשמע כמו מקום שאפשר
המלון בבאלי שנבנה לפי הפילוסופיה של הרמוניה בין האדם, הטבע והרוח
יעדים
המלון בבאלי שנבנה לפי הפילוסופיה של הרמוניה בין האדם, הטבע והרוח
  קטגוריית מלונות העיצוב בבאלי כבר נדמה שמיצתה את עצמה: ראטן, עץ טבעי ובריכה
העצים שצומחים מתוך הקירות של הונג קונג
יעדים
העצים שצומחים מתוך הקירות של הונג קונג
  על קיר אבן גבוה מתפתל גזע של עץ, שורשים עבים יורדים ממנו כמו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.