נופו של האי המרוחק Socotra Island נראה כמו מתוך סרט מדע בדיוני. במשך מיליוני שנים, האי המבודד בים הערבי, טיפח מגוון ביולוגי ייחודי שלא דומה לשום מקום אחר על פני כדור הארץ. "עצי דם הדרקון Dragon Blood" עם זרועות משורגות ועצי הבולבוסים, קשרו למקום אגדות רבות, שמלחים פחדו לרדת לחופיו לאורך ההיסטוריה, מאמינים כי זהו גן העדן האמיתי. האי מול חופי תימן, בים הערבי, הוא האי הגדול ביותר בארכיפלג הכולל שלושה איים נוספים.

בחודשים האחרונים עורר המקום את זעמה של תימן, לאחר שכ-1,000 דייגים מהאי עבד אל-קורי בארכיפלג סוקוטרה, הועברו למקום אחר, מכיוון שאיחוד האמירויות מתכוונת להגביל אותו לנוכחות ישראלית ואמירתית בלבד.
בפברואר האחרון, צנעא גינתה בחריפות את "העקירה הכפויה של דייגים ותושבי האי" על ידי איחוד האמירויות, בתכנית בה שותפה סעודיה, במטרה להפוך את סוקוטרה למרכז צבאי ומודיעין ישראלי-אמירתי. בהודעה נטען כי זו "הפרה בוטה" של ריבונות תימן, כמו גם איום על תושבי האיים הסמוכים.
ההודעה יצאה לאחר שקצינים ישראלים הגיעו לסוקוטרה ובנו צריפים ומתקנים צבאיים באי עבד אל-קורי, תוך "פגיעה בכבוד ובריבונות תימן". ישראל מעוניינת בארכיפלג משום שהוא משמש נקודה אסטרטגית פוטנציאלית לעימות עם איראן. לפני 3 שנים פרסם מכון וושינגטון דיווח, כיצד צוללות ישראליות המסוגלות לפגוע ברפובליקה האסלאמית, מוצבות ליד תימן.
בינואר 2022 עלתה סוקוטרה לכותרות, עקב תמונות שהכעיסו את תימן, של תיירים ישראלים שביקרו באיים עם ויזה שהונפקה באיחוד האמירויות.

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית יעדים
+כתבות מומלצות
מלון בוטיק במבנה עתיק בסיציליה
יעדים
מלון בוטיק במבנה עתיק בסיציליה
  תכנון: Gum architecture מלון בוטיק Casa Francavilla 14 Catania, סיציליה, איטליה שטח בנוי:
מטחנת הזיתים בת מאה שנה שהפכה לבית נופש חלומי בסיציליה
יעדים
מטחנת הזיתים בת מאה שנה שהפכה לבית נופש חלומי בסיציליה
  המבנה, שנבנה בשנת 1893 באזור Val di Noto, שימש במשך עשרות שנים את
הכפר ההולנדי שבו הבתים ניצבים על רצועות אדמה צרות בלב האגם
יעדים
הכפר ההולנדי שבו הבתים ניצבים על רצועות אדמה צרות בלב האגם
  המראה הייחודי אינו תוצאה של תכנון מודרני, אלא של היסטוריה בת מאות שנים.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.