כימאי וממציא סידרתי, Timothy Kayondo, המציא מטהר מים אקולוגי נייד, המשתמש בחומרי פסולת בני קיימא, כגון עצמות של בעלי חיים וקליפות פרי ודואג למי שתייה נקיים במוסדות ציבוריים כמו בתי ספר ומרפאות מרוחקים.

המים נשאבים למטהר על ידי משאבה סולארית, עוברים דרך מסנן חול ופחמן ולבסוף דרך קרני UV (מופעלות גם על ידי הפאנלים הסולאריים) ומספקת מים זכים וצלולים. המערכת כולה נכנסת לקופסה ניידת בערך בגודל של מזוודה גדולה, קלה לנשיאה ומאובטחת מפני גניבה. סוללה פנימית אוגרת אנרגיה מהפאנל הסולארי. המערכת יכולה לטהר 300 ליטר מים בשעה.
טימותי השקיע בהמצאתו את כספי המענק בסך 15,000 ליש"ט, בו זכה במסגרת תוכנית פרס אפריקה לחדשנות הנדסית, התומכת בממציאים חדשנים אפריקאים שאפתניים, כדי שיפתחו פתרונות הנדסיים להטיב עם האוכלוסייה הכפרית המקומית. הוא הקים חברה בשם "Aqua Methods Uganda", אשר מפתחת את מטהר המים.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית יעדים
+כתבות מומלצות
פולינזיה הצרפתית, Bora Bora – חלום טרופי
יעדים
פולינזיה הצרפתית, Bora Bora – חלום טרופי
בלב האוקיינוס השקט הדרומי, במרחק טיסה קצרה מהאי Tahiti, שוכן Bora Bora – אחד
Krabi, Thailand – גן עדן טרופי בחופים קסומים ומי טורקיז
יעדים
Krabi, Thailand – גן עדן טרופי בחופים קסומים ומי טורקיז
  אחד המקומות המפורסמים באזור הוא חוף Railay, הנחשב לאחד החופים היפים בתאילנד. החוף
גן העדן פרטי Jade Mountain מול הנופים הקסומים של הקריביים
יעדים
גן העדן פרטי Jade Mountain מול הנופים הקסומים של הקריביים
  המלון, שתוכנן על ידי האדריכל ניק טרובצקוי, מציע 29 סוויטות מרווחות המכונות Sanctuaries.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.