הכפר בלב המדבר, כל כולו בנוי מלבני בוץ, עם גני דקלים, בארות מים מתוקים - הכל נבנה, נחפר והוקם על ידי תושבי הכפר לפני 1,000 שנה, עם תוספות שנעשו לאורך מאות שנים.

חלק גדול מהכפר נהרס ברעידת אדמה קשה ב-1978 והתושבים ששרדו נטשו את כפרם והיגרו לערים שכנות. אלא שבשנים האחרונות, הבינו ילדיהם את הפוטנציאל של הכפר הייחודי והם החיו את האתר והפכו אותו לכפר תיירותי, המציע כיום לודג'ים ומגורים אקולוגיים לאירוח מטיילים ומבקרים.
רעידת האדמה, בסולם 7.4, פגעה ב-85 כפרים והורגשה אפילו בטהראן, במרחק של כ- 610 ק"מ משם. הכפר הקדום שנפגע באסון, הוא כיום כפר רפאים נטוש, עם מבנים שנותרו על תילם ומשמשים עדות לעברו. החלק החי והתיירותי, מתרחש למעשה בהרחבה העדכנית שנעשתה למקום.
התושבים בהרחבה מתגוררים בבתים מודרניים ויציבים יותר. הממשלה הציעה בונוסים של קרקעות וחשמל בחינם למי שעוברים להרחבה הזו, יישוב פשוט שנבנה על גריד דמוי רשת ליד הכפר הישן, שמתגוררות בו 133 משפחות, משהו כמו 350 אנשים. בתי לבני בוץ הישנים בינתיים, לא נהנים מתחזוקה שוטפת והם מתפוררים, כנראה שהכפר יתפורר כולו ויעלם עם הזמן.
סמוך לכפר, מבצבצת כיפה כחולה ופסטלית דהויה של מסגד. זהו קבר קדוש של אימאם, אחד משנים עשר האיממים של איסלאם השיעי.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית יעדים
+כתבות מומלצות
גל בטון על שפת האגם: מרכז המדע הבדיוני החדש של שנגחאי
יעדים
גל בטון על שפת האגם: מרכז המדע הבדיוני החדש של שנגחאי
  על גדת Jin Hai Lake, בשטח של כ־29,700 מ"ר, המבנה מתוכנן כהמשך מלאכותי
שיקום אתר היסטורי החצוב בסלע בן מאות שנים בלה ריוחה
יעדים
שיקום אתר היסטורי החצוב בסלע בן מאות שנים בלה ריוחה
  מתחם Peña de las Bodegas הוא חלק מקבוצת חללים שנחצבו לאורך השנים בסלע
Værlandet ו-Bulandet: איים בקצה העולם
יעדים
Værlandet ו-Bulandet: איים בקצה העולם
    הרחק מהערים הגדולות של נורווגיה, מול חופי המחוז Vestland, נמצאים Værlandet ו-Bulandet

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.