הכפר בלב המדבר, כל כולו בנוי מלבני בוץ, עם גני דקלים, בארות מים מתוקים - הכל נבנה, נחפר והוקם על ידי תושבי הכפר לפני 1,000 שנה, עם תוספות שנעשו לאורך מאות שנים.

חלק גדול מהכפר נהרס ברעידת אדמה קשה ב-1978 והתושבים ששרדו נטשו את כפרם והיגרו לערים שכנות. אלא שבשנים האחרונות, הבינו ילדיהם את הפוטנציאל של הכפר הייחודי והם החיו את האתר והפכו אותו לכפר תיירותי, המציע כיום לודג'ים ומגורים אקולוגיים לאירוח מטיילים ומבקרים.
רעידת האדמה, בסולם 7.4, פגעה ב-85 כפרים והורגשה אפילו בטהראן, במרחק של כ- 610 ק"מ משם. הכפר הקדום שנפגע באסון, הוא כיום כפר רפאים נטוש, עם מבנים שנותרו על תילם ומשמשים עדות לעברו. החלק החי והתיירותי, מתרחש למעשה בהרחבה העדכנית שנעשתה למקום.
התושבים בהרחבה מתגוררים בבתים מודרניים ויציבים יותר. הממשלה הציעה בונוסים של קרקעות וחשמל בחינם למי שעוברים להרחבה הזו, יישוב פשוט שנבנה על גריד דמוי רשת ליד הכפר הישן, שמתגוררות בו 133 משפחות, משהו כמו 350 אנשים. בתי לבני בוץ הישנים בינתיים, לא נהנים מתחזוקה שוטפת והם מתפוררים, כנראה שהכפר יתפורר כולו ויעלם עם הזמן.
סמוך לכפר, מבצבצת כיפה כחולה ופסטלית דהויה של מסגד. זהו קבר קדוש של אימאם, אחד משנים עשר האיממים של איסלאם השיעי.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
המוזיאון לנפגעי רעידת אדמה – מהמוזיאונים היפים בעולם
מקומות
המוזיאון לנפגעי רעידת אדמה – מהמוזיאונים היפים בעולם
  ב-26 בינואר 2001, אזור קוץ' בגוג'אראט נפגע ברעידת אדמה בעוצמה 7.6, כאשר בהוג'
עמק הוורדים הלובש וורוד כל שנה, בבולגריה
מקומות
עמק הוורדים הלובש וורוד כל שנה, בבולגריה
  האזור עבר מהפך פיוטי רב סמליות, מרובים לפרחים – בעבר נודע האזור בייצור
הפרויקט האחרון של BV Doshi נפתח בקמפוס ויטרה היוקרתי בגרמניה
מקומות
הפרויקט האחרון של BV Doshi נפתח בקמפוס ויטרה היוקרתי בגרמניה
רעיון המסע עומד בלב ריטריט דושי, ממוקם בפינה המזרחית של הקמפוס, מוקף בביתן הכנסים

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.