הכפר האיטלקי Gurro בהרי האלפים, במחוז פיימונטה Piedmont האיטלקי, מתנהג כמו כפר סקוטי ו-200 תושביו לובשים חצאיות טרטן סקוטי מסורתי ומנגנים בחמת חלילים סקוטית. האגדה מספרת שאלה צאצאי חיילים סקוטים, שנקלעו לאזור בזמן שנמלטו משדה הקרב לפני 500 שנה. אלה ה-Garde Ecossaise, ששירתו את המלך הצרפתי, פרנסיס הראשון והובסו יחד איתו בקרב פאביה, ליד מילאנו, בפברואר 1525.

סופות שלגים עזות אילצו רבים מהחיילים לוותר על המסע לסקוטלנד ולהתיישב באזור, אשר התאהבו בו עד כדי כך, שנשארו בו גם עם בוא האביב.
אלא שזה לא הכפר האיטלקי היחיד שמתגאה בקירבתו לסקוטים. גם העיירה האיטלקית Barga, בטוסקנה, שומרת מסורת סקוטית ואף חוגגת את הפולקלור הסקוטי, בנגינת חלילים, ריקודים, שוק שמוכר מגוון מוצרים תוצרת סקוטלנד ואפילו הגשת ארוחות סקוטיות מלאו. הסיבה היא דווקא על שום המהגרים הרבים שיצאו ממנה והתיישבו בסקוטלנד, בראשית המאה ה-20. מספר רב של מהגרים מהאזור הגיעו לגלזגו בתחילה, אך התפשטו מאז על פני רוב מערב סקוטלנד.

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
תרבות
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
את המאמר שלו הוא פותח בסיפור אמיתי על שני ציירים רוסיים, אשר שכרו חברה
המוזיאון לנפגעי רעידת אדמה – מהמוזיאונים היפים בעולם
תרבות
המוזיאון לנפגעי רעידת אדמה – מהמוזיאונים היפים בעולם
  ב-26 בינואר 2001, אזור קוץ' בגוג'אראט נפגע ברעידת אדמה בעוצמה 7.6, כאשר בהוג'
עמק הוורדים הלובש וורוד כל שנה, בבולגריה
תרבות
עמק הוורדים הלובש וורוד כל שנה, בבולגריה
  האזור עבר מהפך פיוטי רב סמליות, מרובים לפרחים – בעבר נודע האזור בייצור

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.