שושן המים Victoria Amazonica הוא הפרח הגדול בעולם, הוא נקרא על שם המלכה ויקטוריה ומקורו באמזונס והאזורים הסובבים אותו בדרום אמריקה.

בשנת 1836, הפרח תואר לראשונה על ידי E.F. Poeppig, חוקר גרמני, אשר כינה אותו חבצלת Euryale Amazonica. במהלך אותה שנה תיאר חוקר אחר, Richard Schomburgk את אותו פרח בגיאנה הבריטית והוא כינה אותו קרא לה Victoria Regia, על שם מלכת אנגליה. הפשרה הובילה לשם הרשמי Victoria Amazonica.
העלים של הצמח יכולים להגיע לרוחב של 10 מטר ובמאה ה-19, האנגלים אהבו לבקר בגני קיו בלונדון ולהצטלם ניצבים על עלי הצמח.
ניצני הפרח דוחפים מעלה מתחת למים ובערב, עלי הכותרת מתקלפים ובוקעים באיטיות וחושפים פרח גדול, לבן ובעל ניחוח מתוק, בקוטר של עד 40 ס"מ. הריח המתוק של הפרחים מפתה חיפושיות גדולות שצוללות לתוך הפרחים כדי לאסוף אבקה אך משתכרות במהירות מהצוף. עם עלות השחר, הפרח סוגר את עלי הכותרת שלו, לוכד בתוכו את החיפושיות. למחרת בערב, הפרח נפתח פעם נוספת, אך במהלך היום הוא שינה את צבעו והפך לוורוד, והחיפושית חופשית לעזוב את הכלא המתוק שלה.
אפשר למצוא את הצמח בגני קיו, מערב לונדון, Kusatsu, Shiga Prefecture, Japan ובגני La Rinconada בבוליביה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
בית הבועה המיתולוגי בהרים שופץ לבית הארחה
יעדים
בית הבועה המיתולוגי בהרים שופץ לבית הארחה
  המבנה, שזכה לכינוי “הלווייתן”, מתאפיין בצורות אורגניות, זורמות וחסרות זוויות ישרות. הוא תוכנן
הלודג' בתוך הטבע ומתארחים בו לצד זברות וג'ירפות
יעדים
הלודג' בתוך הטבע ומתארחים בו לצד זברות וג'ירפות
  על רקע המרחבים הפתוחים של Free State, בתוך אזור Vredefort Dome בדרום אפריקה
נהרות ורודים ביפן – הקסם שאחרי הפריחה
יעדים
נהרות ורודים ביפן – הקסם שאחרי הפריחה
  עלי הכותרת נושרים בעדינות מהעצים הפורחים, נאספים על פני המים ויוצרים “רפסודות” טבעיות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.