זה אמנם ניראה כאילו מישהו חמד לצון והשתמש בפוטושופ כדי להכניס סוסים ללובי של מלון פאר, אבל אלה תמונות אמיתיות ואכן מדובר באורווה של סוסים עם ריצפת שיש, השייכת למועדון הסוסים היילאן בעיר שינקיאו, במרחק של קצת יותר משעת נסיעה מצפון לשנחאי, בסין.

 

מועדון הסוסים Heilan Equestrian Club (או בסינית 海澜国际马术俱乐部; ) שוכן בארמון ענק, שנבנה עבור מעל 400 מהסוסים המיוחסים בעולם, שהמועדון רכש משלושים מדינות, כולל גרמניה, הולנד, ספרד, פורטוגל וארצות הברית. הסכום שהמועדון השקיע נאמד בכ-1.5 מיליארד יואן (בסביבות 430 מיליון דולר).
במועדון 19 מאמני סוסים רבי מוניטין מחו"ל, שלושה וטרינרים מהולנד ומעל 130 מאמני סוסים. לעומת זאת, יש להם רק מעל 100 חברים הרשומים במועדון. כך שצוות המועדון מונה יותר אנשים מחברי המועדון.

 

 

 

בכניסה, נעלי רכיבה מעור אמיתי, כמובן, מסודרות על שטיח יוקרתי ועל הקיר ציור שמן ענק המציג כלבי ציד צמאי דם בציד שועלים, לצד מזרקת מים מפיהם של סוסי אבן (זה כנראה מאד ספורטיבי לצוד חיות תמימות, כמו לכלוא סוסים בתא תצוגה קטן). זה ניראה כמו מועדון לבני המעמד הגבוה בבריטניה מהמעמד הגבוה, אבל זהו למעשה מועדון החברים האקסקלוסיבי הראשון בסין לגידול סוסים וציד שועלים.
המועדון שאימץ את את שמו ממחוז בצפון אירלנד, נוסד לפני שלוש שנים. הבעלים Steven Sun שהתעניינותו בסוסים נרכשה במהלך לימודיו בבריטניה, אומר שספורט הסוסים "התפתח במהירות בסין בחמש עד עשר השנים האחרונות". דמי החברות השנתיים הם 58,000 יואן (8,400 $) והבעלים, הלבוש בחולצת פולו ובמכנסי רכיבה, אומר "החברים שלנו בעלי תכונות ונימוסים טובים, הם אליטות משכילות".
יש סיבות רבות מדוע התעשייה הזו "פורחת" בסין. הכלכלה הסינית היא השנייה בגודלה בעולם, אחרי ארה"ב וסינים עשירים רוצים להרגיש עשירים. "הורים סינים רואים ברכיבה על סוסים חינוך מובחר, כדי להפוך את ילדיהם למצטיינים יותר בחברה הסינית התחרותית ביותר", אומר נציג המותג הצרפתי LeCheval, המקדם בסין את תעשיית הסוסים הצרפתית. בסין היו 1,802 מועדוני סוסים ב-2018, כפול ממספרם בשנת 2016.
החיבה הסינית לסוסים קונה לה מודעות בעולם ובינואר 2018 הגיע נשיא צרפת עמנואל מקרון לסין, כשהוא נושא עמו מתנה לעמיתו הסיני – סוס המשמר הרפובליקני הצרפתי.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
תרבות
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
את המאמר שלו הוא פותח בסיפור אמיתי על שני ציירים רוסיים, אשר שכרו חברה
למחאה נגד ישראל, יש כבר טעם: אבטיח
תרבות
למחאה נגד ישראל, יש כבר טעם: אבטיח
  מותג הגלידה הושתק על ידה מספר פעמים כאשר ניסה לקרוא להפסקת אש בעזה,
המוזיאון לנפגעי רעידת אדמה – מהמוזיאונים היפים בעולם
תרבות
המוזיאון לנפגעי רעידת אדמה – מהמוזיאונים היפים בעולם
  ב-26 בינואר 2001, אזור קוץ' בגוג'אראט נפגע ברעידת אדמה בעוצמה 7.6, כאשר בהוג'

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.