להקת הפאנק PKN, להקה שחבריה לוקים באוטיזם ותסמונת דאון, נבחרו על ידי הציבור הפיני, לייצג את המדינה בתחרות האירוויזיון, שתתקיים במאי הקרוב, בוינה, אוסטריה.

זהו מהלך שיכול לשנות בצורה דרמטית את האופן שאנשים עם קשיי למידה נתפסים בציבור. הלהקה העמידה עצמה לבחירת הקהל הפיני לפני כחודש, במטרה לעור מודעות לתסמונת הדאון והצליחה לגבור על 17 מתמודדים נוספים. זו תהיה להקת הפאנק הראשונה שהופיעה אי פעם בתחרות.
"Pertti הגיטריסט הוא מעריץ גדול של האירוויזיון", מספר מנהל הלהקה, "הוא חלם לנגן בתחרות, המשפחות שלהם תומכות בהחלטה, כמו גם את האוהדים. אפילו סצנת הפאנק מאוד תומכת בבחורים".
"אנחנו מורדים בחברה בדרכים שונות, אבל אנחנו לא פוליטיים", מוסיף הבסיסט בלהקה, "אנחנו אולי מצליחים לשנות במשהו את החשיבה בחברה, הרבה אנשים מגיעים להופעות שלנו ויש לנו הרבה אוהדים. אנחנו לא רוצים שאנשים יצביעו לנו מתוך רחמים, אנחנו לא שונים מכולם -.רק בחורים נורמאלים עם נכות נפשית". לפני כשש שנים, צילמה הלהקה סרט המתעד את הדרך בה מוגבלים מבטאים עצמם באמצעות מוסיקה.
הבחירה בלהקה עוררה פולמוס ציבורי ויש שראו בהחלטה נועזת ואקסטרוונגרטית מדי בכדי לייצג את מדינתם.

לפניכם השיר שיעמוד להצבעת העולם כולו, במאי הקרוב. קבלו את להקת  להקת Pertti Kurikan Nimipaivat עם השיר “Whenever I have to”:

 

 

https://youtu.be/VWh7NQgKBlE

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
בניין נטוש הפך למרכז יצירה רב־תחומי בלונדון
חדשות
בניין נטוש הפך למרכז יצירה רב־תחומי בלונדון
  בעולם הערים המתחדשות, אמנים הם פעמים רבות הראשונים שמביאים חיים חדשים לאזורים מוזנחים
האדריכל ישראל גודוביץ הלך לעולמו בגיל 92
חדשות
האדריכל ישראל גודוביץ הלך לעולמו בגיל 92
  גודוביץ נודע בגישתו הפיסולית והעתידנית לאדריכלות, ובשימוש המזוהה עמו בבטון חשוף ובשפה ברוטליסטית.
לבני בנייה שמיוצרות מבגדים ישנים ומשנות את עולם העיצוב והבנייה
חדשות
לבני בנייה שמיוצרות מבגדים ישנים ומשנות את עולם העיצוב והבנייה
  בעידן שבו תעשיית הבנייה והאופנה נחשבות לשתי תעשיות מזהמות במיוחד, יותר ויותר מעצבים,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.