לאחר שעשה מאמצים שלא צלחו, לחכור את המבנה של שגרירות ישראל שהתפנתה בדבלין, מוזיאון Palestine Museum אמור להיפתח באדינבורו ב-17 במאי, כשלוחה של מוזיאון פלסטין בארה"ב, שנחנך ב-2018 בקונטיקט. המוזיאון החדש יתפוס שטח בבניין משנת 1810, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו והוא יוקדש לאמנות פלסטינית עכשווית.

 

פייסל סאלח, מנהל המוזיאון, שגם הקים את מוזיאון פלסטין בארה"ב, אמר כי הקמת המוסד הייתה "מכרעת לנוכח הסיקור השלילי המתמשך של התקשורת המערבית על פלסטין והביטולים המדאיגים של אירועים פלסטינים". לדברי סאלח "המוזיאון הפלסטיני בארה"ב ובאירופה, שואף לספק פלטפורמה חיונית לקולות פלסטינים, לאתגר נרטיבים דומיננטיים ולהציג את המורשת התרבותית העשירה של פלסטין".
בתערוכת הפתיחה יציג המוזיאון אמנות פלסטינית של העשור האחרון, במדיה מגוונת, של אמנים בני דורות שונים, כמו נביל ענאני, סאנה פארה בשארה וסמיה חלבי, עם יצירות אחרונות של אמנים מעזה, ביניהם מוחמד אלחאג' ומייסרה ברוד, שיוצגו פיזית או דיגיטלית.
מוזיאון פלסטין ביקש קודם לכן לפתוח את המאחז האירופי שלו בדבלין, אך לא הצליח להשיג חוזה חכירה על הנכס הרצוי שלו – שגרירות ישראל שהתפנתה.
מוזיאון פלסטין נוסף, שהוקם ב-2016, עומד בביר זית, בגדה המערבית.

 

 

מוזיאון פלסטין בביר זית

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
הבתים שנולדו מבלון: שכונת הכיפות הייחודית של Dakar נמצאת בסכנת היעלמות
חדשות
הבתים שנולדו מבלון: שכונת הכיפות הייחודית של Dakar נמצאת בסכנת היעלמות
  במעבי רחובותיה של Dakar, בירת סנגל, מסתתרות עשרות כיפות בטון יוצאות דופן, המזכירות
ספר של ילד בן 8 ברשימת המתנה של שנים בספריה הציבורית
חדשות
ספר של ילד בן 8 ברשימת המתנה של שנים בספריה הציבורית
  בחופשת חג מולד, דילון ישב בביתו עם מחברת בכריכה קשה, קופסת עפרונות צבעוניים
אוסף נדיר: מעל 2,000 שקיות קנייה שהפכו לפריטי אספנות
חדשות
אוסף נדיר: מעל 2,000 שקיות קנייה שהפכו לפריטי אספנות
  האוסף, המאוחסן במחלקת האוספים המיוחדים של הספרייה, כולל שקיות מבתי כלבו, מסעדות, חנויות

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.