לאחר שעשה מאמצים שלא צלחו, לחכור את המבנה של שגרירות ישראל שהתפנתה בדבלין, מוזיאון Palestine Museum אמור להיפתח באדינבורו ב-17 במאי, כשלוחה של מוזיאון פלסטין בארה"ב, שנחנך ב-2018 בקונטיקט. המוזיאון החדש יתפוס שטח בבניין משנת 1810, אתר מורשת עולמית של אונסק"ו והוא יוקדש לאמנות פלסטינית עכשווית.

 

פייסל סאלח, מנהל המוזיאון, שגם הקים את מוזיאון פלסטין בארה"ב, אמר כי הקמת המוסד הייתה "מכרעת לנוכח הסיקור השלילי המתמשך של התקשורת המערבית על פלסטין והביטולים המדאיגים של אירועים פלסטינים". לדברי סאלח "המוזיאון הפלסטיני בארה"ב ובאירופה, שואף לספק פלטפורמה חיונית לקולות פלסטינים, לאתגר נרטיבים דומיננטיים ולהציג את המורשת התרבותית העשירה של פלסטין".
בתערוכת הפתיחה יציג המוזיאון אמנות פלסטינית של העשור האחרון, במדיה מגוונת, של אמנים בני דורות שונים, כמו נביל ענאני, סאנה פארה בשארה וסמיה חלבי, עם יצירות אחרונות של אמנים מעזה, ביניהם מוחמד אלחאג' ומייסרה ברוד, שיוצגו פיזית או דיגיטלית.
מוזיאון פלסטין ביקש קודם לכן לפתוח את המאחז האירופי שלו בדבלין, אך לא הצליח להשיג חוזה חכירה על הנכס הרצוי שלו – שגרירות ישראל שהתפנתה.
מוזיאון פלסטין נוסף, שהוקם ב-2016, עומד בביר זית, בגדה המערבית.

 

 

מוזיאון פלסטין בביר זית

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
עד 200 אלף מבקרים ביום, בחוף הסיני מהצפופים בעולם
חדשות
עד 200 אלף מבקרים ביום, בחוף הסיני מהצפופים בעולם
  חוף דאמיישה (Dameisha Beach), הממוקם בעיר שנג'ן שבמחוז גואנגדונג בדרום סין, הפך לאחד
מעצב פיתח חולצה המסוגלת להסוות ממצלמות מעקב מבוססות AI
חדשות
מעצב פיתח חולצה המסוגלת להסוות ממצלמות מעקב מבוססות AI
  חולצה בעלת דוגמאות צבעוניות יוצאות דופן מבקשת להציב אתגר בפני טכנולוגיות המעקב המתקדמות:
מעלית בגובה 288 מטרים בסין מקלה על תלמידים להגיע לבית הספר
חדשות
מעלית בגובה 288 מטרים בסין מקלה על תלמידים להגיע לבית הספר
  מעלית פנורמית חדשה בגובה 288 מטרים נחנכה בכפר נידז'והה (Nizhuhe), השוכן בתחתית קניון

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.