עיריית פתח תקוה הכריזה על הקמת פארק מורשת לאומי בשם "מעברות ישראל", באזור מתחם ירקונים, במקומו של ה"פאוור סנטר" שהחזיקה שם הכשרת היישוב. זהו שטח בן כ- 50 דונם, השטח הבנוי 3000 מ"ר ומרחב חניה עם 300 מקומות. המקום יכיל גם פעילויות פנאי נוספות ויהיה בו גן לאומי. תכנון המרכז נעשה כיום על ידי י.כהן אדריכלים ומתכנני ערים ומכנני הנוף ברברה אהרונסון. 

היוזמה נעשית בשיתוף עמותת "המעברות – מעקירה לתקומה", בכדי לתעד ולהנחיל את סיפור עלייתם והשתלבותם של תושבי המעברות באתוס הציוני ובהקמת מדינת ישראל. במעברת עמישב אשר במושבה פתח תקוה, נקלטו בשנת 1951 עולים מעיראק, פרס, רומניה, תימן ואפגניסטן.
מיקום המרכז הינו בסמוך לצירי תנועה מרכזיים, דרומית למחלף ירקון, מערבית לכביש 40 וצפונית לתחנת הרכבת סגולה. משך זמן ההקמה מוערך ב-4 שנים ובעלות של כ 60 מיליון ₪.

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
גורד שחקים בלב האלפים השווייצריים?
חדשות
גורד שחקים בלב האלפים השווייצריים?
  הפרויקט, שנקרא Lina Peak, תוכנן על ידי האדריכל והמלונאי המקומי Heinz Julen. אם
הקניון הגדול בעולם – והוא נראה כמו עיר שלמה
חדשות
הקניון הגדול בעולם – והוא נראה כמו עיר שלמה
מאז 2009 המתחם העצום מחזיק בתואר לאחר שעבר בגודלו את חנות הכלבו האייקונית Macy’s
מדרגות נעות הארוכות בעולם: באורך של כמעט קילומטר
חדשות
מדרגות נעות הארוכות בעולם: באורך של כמעט קילומטר
  המערכת משתרעת לאורך כ־905 מטרים ומגשרת על הפרש גבהים של כ־242 מטר –

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.