עיריית פתח תקוה הכריזה על הקמת פארק מורשת לאומי בשם "מעברות ישראל", באזור מתחם ירקונים, במקומו של ה"פאוור סנטר" שהחזיקה שם הכשרת היישוב. זהו שטח בן כ- 50 דונם, השטח הבנוי 3000 מ"ר ומרחב חניה עם 300 מקומות. המקום יכיל גם פעילויות פנאי נוספות ויהיה בו גן לאומי. תכנון המרכז נעשה כיום על ידי י.כהן אדריכלים ומתכנני ערים ומכנני הנוף ברברה אהרונסון. 

היוזמה נעשית בשיתוף עמותת "המעברות – מעקירה לתקומה", בכדי לתעד ולהנחיל את סיפור עלייתם והשתלבותם של תושבי המעברות באתוס הציוני ובהקמת מדינת ישראל. במעברת עמישב אשר במושבה פתח תקוה, נקלטו בשנת 1951 עולים מעיראק, פרס, רומניה, תימן ואפגניסטן.
מיקום המרכז הינו בסמוך לצירי תנועה מרכזיים, דרומית למחלף ירקון, מערבית לכביש 40 וצפונית לתחנת הרכבת סגולה. משך זמן ההקמה מוערך ב-4 שנים ובעלות של כ 60 מיליון ₪.

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
מסורת מלחמת הקמח ב-Galaxidi שביוון, התקיימה השבוע
חדשות
מסורת מלחמת הקמח ב-Galaxidi שביוון, התקיימה השבוע
  החגיגות ב-Galaxidi, עיירת חוף ציורית במערב יוון, נמשכות שלושה ימים ופותחות את עונת
יחידת ה-Prefab שמתרחבת כמו אקורדיון – ומארחת מסיבות גג
חדשות
יחידת ה-Prefab שמתרחבת כמו אקורדיון – ומארחת מסיבות גג
  היחידה משתרעת על כ־8.5 מ"ר (במצב פתוח) וכ־2.4 מ"ר (במצב סגור), כלומר, היחידה
סלע קפיטל רוכשת את קניון כפר סבא הירוקה ב־580 מיליון שקל
חדשות
סלע קפיטל רוכשת את קניון כפר סבא הירוקה ב־580 מיליון שקל
  קניון כפר סבא הירוקה, שנחנך בשנת 2015 בהשקעה של כ־350 מיליון שקל, ממוקם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.