גורד השחקים אגבר טורה של ז'אן נובל בברצלונה, נמכר בפעם השנייה בתוך שלוש שנים בלבד, כשהוא נאבק למנוע נטישת דיירים ממורמרים מליקויי האדריכלות של אייקון האדריכלות המפורסם.

 

jean-nouvel-torre-agbar-barcelona-spain-architecure-credit-flickr-user-dconvertini_dezeen_2364_col_0
חלונות מלוכלכים, floorplan תכנית רצפה מביכה בצורת סופגנייה ובעיות בהצללה, הם בין התלונות השכיחות של הדיירים המתחלפים של הבניין. הם גם הלינו החזיתות המזוגגות, שהן קטנות מכדי להשקיף על הנוף, אבל גדולות מספיק בכדי לאפשר לאור השמש לסנוור.
142 מיליון € שולמו עתה עבור המגדל בן 38 הקומות. היזם הספרדי ישקיע 15 מיליון € נוספים בכדי לשפץ את הבניין הפאלי, שהוא הבניין השלישי בגובהו בברצלונה.
הבניין ברובע פובלה נואו של ברצלונה, ליד העיר של פלאסה דה לס גלוריס, הושלם בשנת 2005. צוות של מנקי חלונות במשרה מלאה, עמל כדי לשמור נקיים את 60,000 החלקים הנפרדים של הזיגוג שמרכיבים את חזית הבניין.
במקור הוא נועד לשמש כמגדל משרדים, אך הקבוצה שרכשה אותו ב-2013, תכננה להמיר את הבלוק למלון בן 400 חדרים, אך נטשה את תכניותיה בסוף 2016, בעקבות דחיית הבקשה לרישיון פעילותה על ידי מועצת העיר. כאמור, עתה מכרה הקבוצה את הבניין "אנחנו לא יכולים להמשיך ולהקדיש אנרגיה ומשאבי זמן בלתי מוגבלים לפרויקט הזה, כשבסופו של דבר לא ניתן לראות את האור", אמרה הקבוצה.

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
אשת השנה: מייסדת סטארט-אפ מקניה, הממחזר פלסטיק ללבנים חזקות יותר מבטון
חדשות
אשת השנה: מייסדת סטארט-אפ מקניה, הממחזר פלסטיק ללבנים חזקות יותר מבטון
  היא פיתחה את המצאתה תחילה בקיום ניסויים קטנים בחצר האחורית של בית אמה,
ילד בן 10 קורא לשנות את האימוג'י של "פרצוף חנון"
חדשות
ילד בן 10 קורא לשנות את האימוג'י של "פרצוף חנון"
העתירה של הילד פורסמה באינטרנט והוא נעזר במורה שלו, ליסה ביילי, כדי לפרסמה. "הכנתי
שיאי גינס יוצאי דופן אחרונים של נשים נחושות
חדשות
שיאי גינס יוצאי דופן אחרונים של נשים נחושות
אמא מניו-זילנד שברה שיא גינס בהליכה יחפה על אבני לגו אמא לשניים מניו-זילנד, Gabrielle

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.