גורד השחקים אגבר טורה של ז'אן נובל בברצלונה, נמכר בפעם השנייה בתוך שלוש שנים בלבד, כשהוא נאבק למנוע נטישת דיירים ממורמרים מליקויי האדריכלות של אייקון האדריכלות המפורסם.

 

jean-nouvel-torre-agbar-barcelona-spain-architecure-credit-flickr-user-dconvertini_dezeen_2364_col_0
חלונות מלוכלכים, floorplan תכנית רצפה מביכה בצורת סופגנייה ובעיות בהצללה, הם בין התלונות השכיחות של הדיירים המתחלפים של הבניין. הם גם הלינו החזיתות המזוגגות, שהן קטנות מכדי להשקיף על הנוף, אבל גדולות מספיק בכדי לאפשר לאור השמש לסנוור.
142 מיליון € שולמו עתה עבור המגדל בן 38 הקומות. היזם הספרדי ישקיע 15 מיליון € נוספים בכדי לשפץ את הבניין הפאלי, שהוא הבניין השלישי בגובהו בברצלונה.
הבניין ברובע פובלה נואו של ברצלונה, ליד העיר של פלאסה דה לס גלוריס, הושלם בשנת 2005. צוות של מנקי חלונות במשרה מלאה, עמל כדי לשמור נקיים את 60,000 החלקים הנפרדים של הזיגוג שמרכיבים את חזית הבניין.
במקור הוא נועד לשמש כמגדל משרדים, אך הקבוצה שרכשה אותו ב-2013, תכננה להמיר את הבלוק למלון בן 400 חדרים, אך נטשה את תכניותיה בסוף 2016, בעקבות דחיית הבקשה לרישיון פעילותה על ידי מועצת העיר. כאמור, עתה מכרה הקבוצה את הבניין "אנחנו לא יכולים להמשיך ולהקדיש אנרגיה ומשאבי זמן בלתי מוגבלים לפרויקט הזה, כשבסופו של דבר לא ניתן לראות את האור", אמרה הקבוצה.

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
ספר של ילד בן 8 ברשימת המתנה של שנים בספריה הציבורית
חדשות
ספר של ילד בן 8 ברשימת המתנה של שנים בספריה הציבורית
  בחופשת חג מולד, דילון ישב בביתו עם מחברת בכריכה קשה, קופסת עפרונות צבעוניים
אוסף נדיר: מעל 2,000 שקיות קנייה שהפכו לפריטי אספנות
חדשות
אוסף נדיר: מעל 2,000 שקיות קנייה שהפכו לפריטי אספנות
  האוסף, המאוחסן במחלקת האוספים המיוחדים של הספרייה, כולל שקיות מבתי כלבו, מסעדות, חנויות
26 מכולות שילוח הפכו למלון מודולרי ומעוצב בלב לונדון
חדשות
26 מכולות שילוח הפכו למלון מודולרי ומעוצב בלב לונדון
  המלון ממוקם ברחוב ההיסטורי Lower Marsh, במרחק הליכה מאטרקציות מרכזיות בלונדון, ומציע 20

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.