גורד השחקים אגבר טורה של ז'אן נובל בברצלונה, נמכר בפעם השנייה בתוך שלוש שנים בלבד, כשהוא נאבק למנוע נטישת דיירים ממורמרים מליקויי האדריכלות של אייקון האדריכלות המפורסם.

 

jean-nouvel-torre-agbar-barcelona-spain-architecure-credit-flickr-user-dconvertini_dezeen_2364_col_0
חלונות מלוכלכים, floorplan תכנית רצפה מביכה בצורת סופגנייה ובעיות בהצללה, הם בין התלונות השכיחות של הדיירים המתחלפים של הבניין. הם גם הלינו החזיתות המזוגגות, שהן קטנות מכדי להשקיף על הנוף, אבל גדולות מספיק בכדי לאפשר לאור השמש לסנוור.
142 מיליון € שולמו עתה עבור המגדל בן 38 הקומות. היזם הספרדי ישקיע 15 מיליון € נוספים בכדי לשפץ את הבניין הפאלי, שהוא הבניין השלישי בגובהו בברצלונה.
הבניין ברובע פובלה נואו של ברצלונה, ליד העיר של פלאסה דה לס גלוריס, הושלם בשנת 2005. צוות של מנקי חלונות במשרה מלאה, עמל כדי לשמור נקיים את 60,000 החלקים הנפרדים של הזיגוג שמרכיבים את חזית הבניין.
במקור הוא נועד לשמש כמגדל משרדים, אך הקבוצה שרכשה אותו ב-2013, תכננה להמיר את הבלוק למלון בן 400 חדרים, אך נטשה את תכניותיה בסוף 2016, בעקבות דחיית הבקשה לרישיון פעילותה על ידי מועצת העיר. כאמור, עתה מכרה הקבוצה את הבניין "אנחנו לא יכולים להמשיך ולהקדיש אנרגיה ומשאבי זמן בלתי מוגבלים לפרויקט הזה, כשבסופו של דבר לא ניתן לראות את האור", אמרה הקבוצה.

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
האמנות באיראן ככלי תעמולה וכזירת התנגדות
חדשות
האמנות באיראן ככלי תעמולה וכזירת התנגדות
                           
אושר: קמפוס חדש ללוינסקי-וינגייט בצפון־מערב תל אביב
חדשות
אושר: קמפוס חדש ללוינסקי-וינגייט בצפון־מערב תל אביב
  הוועדה המקומית לתכנון ובנייה של תל-אביב-יפו אישרה את תכנית העיצוב והפיתוח האדריכלי של
תגובה למשבר האקלים: אדריכלות צפה בוייטנאם
חדשות
תגובה למשבר האקלים: אדריכלות צפה בוייטנאם
הפרויקט מבוסס על קונספט של “Seasonally Adaptive Architecture” – אדריכלות אדפטיבית עונתית – המציעה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.