משרד האדריכלים FR-EE מחדש שדרה עתיקה לפרוזדור תרבות Chapultepec, שעומד לשנות את המרחב העירוני של מקסיקו סיטי ולהוות את ה-High-Line  המקסיקני. 

 

unnamed (1)

Cultural Corridor Chapultepec

 

1884320386dbfbaf4a052fc8ee1e039f

 

b3ab6d99de494392979fde09ef4007c8

 

ה-High Line  בניו יורק היווה השראה לפרויקטים דומים נוספים, כמו: Seoul Skygarden  ,Garden Bridge  וכעת, לשדרה שמתכנן Fernando Romero Enterprise  שהוא מגדיר אותה "הרחוב המושלם" ואמורה לייצר נקודת מפגש אורבאנית בין כל חלקי בירת מקסיקו.

 

unnamed

 

Avenida Chapultepect , האזור המיועד למהפכה הזו, הוא אזור עתיק במקסיקו, שנבנה בשנת 1532 ושימש לנופש עבור הקיסרים האצטקים. הקשתות העתיקות והמזרקות הנמצאות בה, נבנו במאה ה -18. בשנת 1847, שדרת Chapultepec היוותה נתיב קריטי במאבק נגד הכוחות האמריקאים, שכבשו את העיר. חמישים שנה מאוחר יותר, בשנת 1900, החשמלית הראשונה נסעה לאורך רחוב זה והקולנוע המקסיקני החלוצי, תיעד אותה. עם הזמן הפכה השדרה לעורק עירוני מרכזי, עמוס וסוהן.
הפרויקט הנכחי בא להחזיר את Avenida Chapultepec להולכי הרגל ולייצר מרחב עירוני מחודש ועדכני. טיילת ראשית תפעל לאורך מרכז השדרה במפלס הרחוב. נתיבים ספציפיים לאופניים, סקייט-בורד, כסאות גלגלים ועגלות ייבנו בה. "הפרויקט יארגן מחדש את הסביבה, יכפיל את השטחים הירוקים ויחגוג את הגיוון התרבותי של העיר", אומר פרננדו רומרו, ממשרד FR-EE. המפלס העליון יהיה שטח מסחרי וטיילת להולכי רגל עם נוף ירוק תוכננה בקפידה. חל דגש מיוחד בבחירת הצמחייה בהתאם להקשר העירוני: לא רק לספק צל לציבור, אלא גם צמחיה שלא יוצרת חום ומושקית במי גשמים ממוחזרים. אנרגיה חשמלית תסופק על ידי תאים סולריים.
הפרויקט יבנה בשנים 2015 – 2017, על פני שטח של 42,000 מ"ר, המתכננים הם האדריכלים: FR-EE / Frente / RVDG ואדריכלי הנוף: Mario Schjetnan GDU. אדריכל פרננדו רומרו המוביל את הפרויקט, עבד אצל ז'אן נובל ורם קולהאס. בשובו למקסיקו וייסד FR-EE לפני 15 שנה. הוא עובד בשיתוף האדריכל נורמן פוסטר ונבחר לעצב את נמל התעופה הבינלאומי החדש למקסיקו סיטי.

 

https://vimeo.com/136617965

 

unnamed (2)

 

unnamed (3)

 

unnamed (4)

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
מוזיאון חדש ברמת הגולן: קנפו כלימור יתכננו מבנה בהשראת "גלגל הרפאים" העתיק
חדשות
מוזיאון חדש ברמת הגולן: קנפו כלימור יתכננו מבנה בהשראת "גלגל הרפאים" העתיק
  מוזיאון חדש צפוי להיבנות בפארק קצרין העתיקה שברמת הגולן, כחלק ממהלך להרחבת תשתיות
הגל האחרון: אלף תמרורים שהפכו ליצירת אמנות
חדשות
הגל האחרון: אלף תמרורים שהפכו ליצירת אמנות
  מה שקודם לכן נועד להסדיר תנועה, להורות, להזהיר ולכוון, מקבל כאן תפקיד חדש
אחרי 23 שנה: ארנה בהרצליה נפרד מהקניון והופך למתחם פתוח
חדשות
אחרי 23 שנה: ארנה בהרצליה נפרד מהקניון והופך למתחם פתוח
  במקום הקניון המוכר יוקמו שבעה מבנים עצמאיים בני שתי קומות, בשטח כולל של