הצלם הגרמני Michael Wolf, מראה לנו איך נראות דירות המגורים הצפופות בהונג קונג ו​​את תנאי החיים מעוררי החמלה, של אחת הערים הצפופות ביותר בכדור הארץ.

למעלה ממאה אלף איש בהונג קונג, אינם יכולים להרשות לעצמם בתים נאותים. ביניהם קשישים וקבוצות אחרות הפגיעות מבחינה חברתית, שאין להן ברירה אלא להתגורר בחדרים הקטנטנים האלה, שגודלם מטר רבוע.
הונג קונג נחשבת לאחת הערים העשירות בעולם, עם זאת, מתחת לשגשוג הזה מסתתר גם עוני קיצוני. בעוד שהעיר נראית משגשגת, תושבים רבים עדיין חיים בתנאים מדכאים. תושבים מנהלים את חייהם במרחבים הסגורים האלה, ישנים בפינה אחת, אוכלים באחרת, מאחסנים את חפציהם בשלישית ואולי צופים בטלוויזיה שנמצאת בפינה נוספת. מאות אלפי אנשים עדיין גרים בבתים שנראים ומרגישים ככלובים ובו בזמן, משפחות מובטלות חדשות מגיעות לשם מסין ונמצאות במאבק להישרדות. יש מעט מאד דיור ציבורי להשכרה בהונג קונג וצריך לחכות לו שנים.
הונג קונג היא מטרופולין המכונה "פנינת האוריינט", זהו הצד האומלל של המטרופולין, עם החיים הפרטיים של המעמד הנמוך והאוכלוסייה המוחלשת. צלם דוקומנטרי חברתי, חושף פה את האמת, משתמש בתמונות פשוטות וקונספטואליות כדי להעביר ולספר את האמת על העולם האמיתי של חיי אדם, על הצד השני של הונג קונג, המעיד עד כמה בני אדם חסרי משמעות שם.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
אדם אחד וספרייה ניידת על חמורים, מפיצים דעת בקולומביה הכפרית
תרבות
אדם אחד וספרייה ניידת על חמורים, מפיצים דעת בקולומביה הכפרית
  לואיס סוריאנו Luis Soriano נולד (1972) וגדל בעיירה כפרית קטנה וענייה בקולומביה בשם
איך בזכות אוסקר וויילד מותר לנשים ללבוש מכנסיים
תרבות
איך בזכות אוסקר וויילד מותר לנשים ללבוש מכנסיים
  וויילד, יליד דבלין, בא מהמעמד הבינוני והיה אירי בעולם שבו אריסטוקרטים אנגלים החזיקו
סיפור אהבה: אמנית הכתובות
תרבות
סיפור אהבה: אמנית הכתובות
חלק מהכתובות מעוצבות בעבודת יד מוקפדת ומשלבות אלמנטים מחייהם של בני הזוג – “אפילו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.