בעיירה שינטומי שבמחוז מיאזאקי, ביפן, נמצא בית מגורים פרטי, שהפך לאתר תיירות יפהפה, הפורח באביב, בשטיח פרחים ורודים ענקי, שנקרא שיבזאקורה. אולם מה שהפך את הבית למפורסם ויעד למתיירים - עד 7,000 איש המבקרים בכל יום, בחודשי הפריחה באביב - דווקא לא הפרחים הצבעוניים שובי העין. אלא בגלל סיפור האהבה הנוגע ללב שהביא להקמת הגן.

חלקת אדמה שעליה עמדה רפת, הפכה לביתם של זוג צעיר, מר וגברת קורוקי Kuroki. השניים טיפלו במסירות ב-60 פרות שברפת, ילדו וגידלו שני ילדים וחיו חיי עמל לא קלים אך מתגמלים ותכננו תכניות לעת פרישה.
איתרע המזל וגברת קורוקי איבדה את ראייתה, בגלל סיבוכים ממחלת הסוכרת, שקעה בדיכאון, הרחיקה את עצמה ממשפחתה והרגישה שחייה הסתיימו.
בעלה האוהב ביקש למצוא משהו שיעודד את אשתו.

 

יום אחד, התבונן מר קורוקי בפרח שיבאזאקורה ורוד בגן ועלה במוחו הרעיון, לחוות את יופיים של פרחים לא רק דרך הראייה, אלא גם באמצעות חוש הריח.
כך, במשך שנתיים של עבודה שקדנית, שתל מר קורוקי גן פרחים עצום לאשתו, המקיף את ביתם בים של פרחים ורודים עזים ובו היא יכולה לבקר ולהריח את הפרחים.
גם המבקרים הרבים הפוקדים את הבית, הסתבר, מעודדים את רוחה של אשתו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
האישה שהפכה לאייקון אופנה בגיל 61 – ומלמדת איך להזדקן בלי להתנצל
יעדים
האישה שהפכה לאייקון אופנה בגיל 61 – ומלמדת איך להזדקן בלי להתנצל
  היום, בגיל 71, עם מאות אלפי עוקבים, שערים במגזיני אופנה, שורות ראשונות בשבוע
כשהמילים כבר לא הספיקו: לאה גולדברג מצאה בציור מקום לנשימה
יעדים
כשהמילים כבר לא הספיקו: לאה גולדברג מצאה בציור מקום לנשימה
    רבים מכירים את לאה גולדברג (1911-1970) דרך השירים שהפכו לנכסי צאן ברזל,
לישון בבית קינון לציפורים בין צמרות העצים בשוודיה
יעדים
לישון בבית קינון לציפורים בין צמרות העצים בשוודיה
  החדר, התלוי בין צמרות העצים, עטוף בלא פחות מ־350 בתי קינון המשולבים במעטפת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.