בעיירה שינטומי שבמחוז מיאזאקי, ביפן, נמצא בית מגורים פרטי, שהפך לאתר תיירות יפהפה, הפורח באביב, בשטיח פרחים ורודים ענקי, שנקרא שיבזאקורה. אולם מה שהפך את הבית למפורסם ויעד למתיירים - עד 7,000 איש המבקרים בכל יום, בחודשי הפריחה באביב - דווקא לא הפרחים הצבעוניים שובי העין. אלא בגלל סיפור האהבה הנוגע ללב שהביא להקמת הגן.

חלקת אדמה שעליה עמדה רפת, הפכה לביתם של זוג צעיר, מר וגברת קורוקי Kuroki. השניים טיפלו במסירות ב-60 פרות שברפת, ילדו וגידלו שני ילדים וחיו חיי עמל לא קלים אך מתגמלים ותכננו תכניות לעת פרישה.
איתרע המזל וגברת קורוקי איבדה את ראייתה, בגלל סיבוכים ממחלת הסוכרת, שקעה בדיכאון, הרחיקה את עצמה ממשפחתה והרגישה שחייה הסתיימו.
בעלה האוהב ביקש למצוא משהו שיעודד את אשתו.

 

יום אחד, התבונן מר קורוקי בפרח שיבאזאקורה ורוד בגן ועלה במוחו הרעיון, לחוות את יופיים של פרחים לא רק דרך הראייה, אלא גם באמצעות חוש הריח.
כך, במשך שנתיים של עבודה שקדנית, שתל מר קורוקי גן פרחים עצום לאשתו, המקיף את ביתם בים של פרחים ורודים עזים ובו היא יכולה לבקר ולהריח את הפרחים.
גם המבקרים הרבים הפוקדים את הבית, הסתבר, מעודדים את רוחה של אשתו.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
ילדים שקופים בכיתה נטושה: המיצב של יוקה נומטה
יעדים
ילדים שקופים בכיתה נטושה: המיצב של יוקה נומטה
  כשנכנסים לכיתה בבית הספר היסודי לשעבר Yuya במחוז גיפו, אפשר רק לדמות קולות
חייכו והביאו את השינוי
יעדים
חייכו והביאו את השינוי
  המסר היה – חיוך אינו התעלמות מהקשיים, אלא דרך להתמודד איתם ולפעול למרות
שולות הפנינים של יפן – מסורת בת 2000 שנה עומדת להיעלם
יעדים
שולות הפנינים של יפן – מסורת בת 2000 שנה עומדת להיעלם
  הים שקט. האישה עומדת על הסירה, מביטה במים, לוקחת נשימה עמוקה – ואז

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.