התמונות הצבעוניות הללו של Jules Gervais-Courtellemont, ייקחו אתכם אחורה בזמן לפריז בשנת 1923.

פריז בשנות העשרים של המאה העשרים הייתה מקום אניגמטי וגם קליל. הנורמות השתנו והיו מאותגרות ומיניות הפכה להיות נוכחת יותר בספקטרום החברתי. בני נוער במיוחד, שאפו להתחבר לעולם, מנעמיו וחידושיו.
מכוניות הופיעו בדרכים; בתי קולנוע נפתחו והקרינו את הסרטים האילמים הראשונים בעולם; מכשירי רדיו הנעימו את הזמן במשקי בית; הג'אז פרח ואולמות של מופעים מוסיקליים – שבהם אייקונים כמו ג'וזפין בייקר ומוריס שבלייה השיקו את הקריירה שלהם – הפכו למקומות חובה לראות ולהיראות בהם.
פריז עמדה בליבה של הכל, לא רק מבחינת האופנה והבידור אלא בתחומי האמנות והארכיטקטורה, היוצרים וההוגים המובילים שאבו השראה מהקוביזם, המודרניזם והניאו-קלאסיות, ליצירת הסגנון 'הטוטאלי' שהגיע וזכה לשם אר-דקו.
וכמה מילים על הצלם: הצלם נולד בשנת 1863 וחי חיים מלאי תהפוכות: בילה 20 שנה באלג'יריה בחיפוש אחר האקזוטי, התאסלם לפני שעלה לרגל למכה, פתח בפאריז חנות וגלריה לצילום ברחוב מונמארטר 167 בפריס, תיעד את מלחמת העולם הראשונה בסופו של דבר הוא הפך לצלם של נשיונל ג'אוגרפיק.

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
ממערה ועד בית העתיד: המסע האנושי המופלא והיצירתי של מגורי האדם
תרבות
ממערה ועד בית העתיד: המסע האנושי המופלא והיצירתי של מגורי האדם
בין אם מדובר בבקתת בוץ צנועה, בבית אמן חד-פעמי, במגדל מגורים עצום או בתחנת
6 יוצרים גאונים שהוכיחו שלא חייבים בית ספר כדי לשנות את העולם
תרבות
6 יוצרים גאונים שהוכיחו שלא חייבים בית ספר כדי לשנות את העולם
האיש שהפך פסולת לממלכה קסומה – Nek Chand מפקח כבישים פשוט במחלקה לעבודות ציבוריות
שחור הוא צבע של שמחה בצילומים של Prince Gyasi
תרבות
שחור הוא צבע של שמחה בצילומים של Prince Gyasi
  העבודות של גיאסי מתאפיינות בצבעים רוויים במיוחד – אדומים, כחולים וצהובים חזקים –

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.