רשויות העיר Chongqing בסין, ייעדו "נתיב הליכה סלולרי" לאנשים שמשתמשים בטלפונים שלהם בזמן הליכה, למען בטיחות הציבור. מסלול הטלפון שהעיר מתגאה בו כראשון מסוגו, הוא העתק די זהה לזה שנוצר בוושינגטון הבירה, ארה"ב, ביוזמת ערוץ הטלוויזיה של נשיונל ג'יאוגרפיק, שביקש לערוך ניסוי בהתנהגות חברתית.

 

היוזמה עם זאת, משאירה עדיין כמה שאלות פתוחות, כמו איך אנשים המוסחים על ידי הטלפונים שלהם עד שהם נתקלים בעמודי תאורה, יצליחו לא להיתקל זה בזה או להמשיך ללכת ישר לכביש הסואן כשהנתיב יסתיים?
בשנת 2012 שמה העיר פילדלפיה את ליבה לבעיה ויצרה את מה שהיא כנתה "נתיב אלקטרוני" למשתמשי סמארטפונים. מחקר שערכה אוניברסיטת אוהיו באותה שנה, מצא כי נפגעים מהליכה מוסחת בארה"ב זינק ל-1,506 פצועים שהגיעו לחדרי המיון בארה"ב בשנת 2010, לעומת 256 בשנת 2005, רובם צעירים. הפתרונות שניתנו אז לבעיה היו כרזות אזהרה וקנסות.
אחרי צ'ונגצ'ינג בסין וושינגטון די.סי. בארה"ב, כעת לאנטוורפן בבלגיה יש גם "נתיבי הליכה לכותבי טקסטים בסלולאר" משלה.

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
תרבות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
  מה שנראה במבט ראשון כפביליון זמני הוא למעשה יצירה רב־תחומית המבקשת להמחיש רעיון
הקאמבק של טרנד ה־Space Age עם בתי עב"ם, כורסאות מעוגלות ועיצוב מכוכב אחר
תרבות
הקאמבק של טרנד ה־Space Age עם בתי עב"ם, כורסאות מעוגלות ועיצוב מכוכב אחר
  במשך שנים נחשב סגנון ה־Space Age לנוסטלגיה של עידן החלל, אך בשנת 2025
הכניסה הדרומית להוד השרון משנה פניה: תוכנית מתחם קוקה־קולה קיבלה תוקף
תרבות
הכניסה הדרומית להוד השרון משנה פניה: תוכנית מתחם קוקה־קולה קיבלה תוקף
  יו"ר הוועדה המקומית לתכנון ולבנייה וראש עיריית הוד השרון, אמיר כוכבי, חתם על

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.