רשויות העיר Chongqing בסין, ייעדו "נתיב הליכה סלולרי" לאנשים שמשתמשים בטלפונים שלהם בזמן הליכה, למען בטיחות הציבור. מסלול הטלפון שהעיר מתגאה בו כראשון מסוגו, הוא העתק די זהה לזה שנוצר בוושינגטון הבירה, ארה"ב, ביוזמת ערוץ הטלוויזיה של נשיונל ג'יאוגרפיק, שביקש לערוך ניסוי בהתנהגות חברתית.

 

היוזמה עם זאת, משאירה עדיין כמה שאלות פתוחות, כמו איך אנשים המוסחים על ידי הטלפונים שלהם עד שהם נתקלים בעמודי תאורה, יצליחו לא להיתקל זה בזה או להמשיך ללכת ישר לכביש הסואן כשהנתיב יסתיים?
בשנת 2012 שמה העיר פילדלפיה את ליבה לבעיה ויצרה את מה שהיא כנתה "נתיב אלקטרוני" למשתמשי סמארטפונים. מחקר שערכה אוניברסיטת אוהיו באותה שנה, מצא כי נפגעים מהליכה מוסחת בארה"ב זינק ל-1,506 פצועים שהגיעו לחדרי המיון בארה"ב בשנת 2010, לעומת 256 בשנת 2005, רובם צעירים. הפתרונות שניתנו אז לבעיה היו כרזות אזהרה וקנסות.
אחרי צ'ונגצ'ינג בסין וושינגטון די.סי. בארה"ב, כעת לאנטוורפן בבלגיה יש גם "נתיבי הליכה לכותבי טקסטים בסלולאר" משלה.

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
ספר של ילד בן 8 ברשימת המתנה של שנים בספריה הציבורית
תרבות
ספר של ילד בן 8 ברשימת המתנה של שנים בספריה הציבורית
  בחופשת חג מולד, דילון ישב בביתו עם מחברת בכריכה קשה, קופסת עפרונות צבעוניים
אוסף נדיר: מעל 2,000 שקיות קנייה שהפכו לפריטי אספנות
תרבות
אוסף נדיר: מעל 2,000 שקיות קנייה שהפכו לפריטי אספנות
  האוסף, המאוחסן במחלקת האוספים המיוחדים של הספרייה, כולל שקיות מבתי כלבו, מסעדות, חנויות
26 מכולות שילוח הפכו למלון מודולרי ומעוצב בלב לונדון
תרבות
26 מכולות שילוח הפכו למלון מודולרי ומעוצב בלב לונדון
  המלון ממוקם ברחוב ההיסטורי Lower Marsh, במרחק הליכה מאטרקציות מרכזיות בלונדון, ומציע 20

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.