רשויות העיר Chongqing בסין, ייעדו "נתיב הליכה סלולרי" לאנשים שמשתמשים בטלפונים שלהם בזמן הליכה, למען בטיחות הציבור. מסלול הטלפון שהעיר מתגאה בו כראשון מסוגו, הוא העתק די זהה לזה שנוצר בוושינגטון הבירה, ארה"ב, ביוזמת ערוץ הטלוויזיה של נשיונל ג'יאוגרפיק, שביקש לערוך ניסוי בהתנהגות חברתית.

 

היוזמה עם זאת, משאירה עדיין כמה שאלות פתוחות, כמו איך אנשים המוסחים על ידי הטלפונים שלהם עד שהם נתקלים בעמודי תאורה, יצליחו לא להיתקל זה בזה או להמשיך ללכת ישר לכביש הסואן כשהנתיב יסתיים?
בשנת 2012 שמה העיר פילדלפיה את ליבה לבעיה ויצרה את מה שהיא כנתה "נתיב אלקטרוני" למשתמשי סמארטפונים. מחקר שערכה אוניברסיטת אוהיו באותה שנה, מצא כי נפגעים מהליכה מוסחת בארה"ב זינק ל-1,506 פצועים שהגיעו לחדרי המיון בארה"ב בשנת 2010, לעומת 256 בשנת 2005, רובם צעירים. הפתרונות שניתנו אז לבעיה היו כרזות אזהרה וקנסות.
אחרי צ'ונגצ'ינג בסין וושינגטון די.סי. בארה"ב, כעת לאנטוורפן בבלגיה יש גם "נתיבי הליכה לכותבי טקסטים בסלולאר" משלה.

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
כאשר כלי זין עוברים שינוי מגדרי
תרבות
כאשר כלי זין עוברים שינוי מגדרי
  לסדרת רובי הבד של נטלי בקסטר היו מספר תערוכות יחיד. שמן של התערוכות
ספר מורשת למלון, למסעדה או למותג קולינרי: כשהטעם הופך לסיפור
תרבות
ספר מורשת למלון, למסעדה או למותג קולינרי: כשהטעם הופך לסיפור
  יש מקומות שאנשים זוכרים לא רק בגלל מה שאכלו או היכן ישנו, אלא
ספר על יזם ואיש עסקים: איך הופכים דרך של חיים לסיפור שנשאר
תרבות
ספר על יזם ואיש עסקים: איך הופכים דרך של חיים לסיפור שנשאר
  יזמים ואנשי עסקים רגילים להסתכל קדימה. החברה הבאה, הפרויקט הבא, ההזדמנות הבאה. דווקא

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.