מלונות רדופי רוחות, עיצוב פנים sci-Fi וברים עם דימויי חלב ארוטיים - מוזיאון העיצוב בלונדון מצדיע לעבודתו של סטנלי קובריק.

 

ביום השנה ה-20 למותו של סטנלי קובריק, במאי הסרטים הבדיוניים, מוזיאון העיצוב בלונדון מציג מחווה לאחד הבימאים הגדולים של המאה העשרים. התערוכה שתמשך עד 15 בספטמבר, מנציחה סצנות איקוניות מסרטיו וחושפת חומר שלא נחשף עד כה, מהסרטים המגדירים את הז'אנרים שלו, כולל The Shining, Barry Lyndon(הניצוץ), אודיסאה בחלל 2001, לוליטה, ספרטקוס והתפוז המכני, לצד סיפורים מאחורי הקלעים של בליידראנר ולהשפעה של הכסאות של פרנק לויד רייט על התפאורה בסרטיו.
בתצוגה למעלה מ -500 חפצים – מתרשימים של קן אדם לחדר המלחמה בד"ר סטרנג'לב, לרהיטים ארוטיים ועד לשטיח משוכפל מהסצנה האיקונית של המסדרון בסרט "נקודת מבט אחת", המשקף את טכניקת המצלמה המפורסמת של קובריק. כל זאת לצד רהיטים מהתפוז המכני ומבנה הצנטריפוגות מאודיסיאה בחלל.
החלל הראשון בתערוכה, מציג מבוא כללי לעבודתו של קובריק, שמאיר את אישיותו הבלתי מתפשרת של הבמאי הקפדני וחושף כיצד הוא תכנן עולמות שלמים מאפס.

לקריאה נוספת על הקשר בין קובריק לאדריכלות: איך למדתי להפסיק לדאוג ולאהוב אדריכלות

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
התערוכה האינטראקטיבית בה הופכים הצופים לחלק מהיצירה
תרבות
התערוכה האינטראקטיבית בה הופכים הצופים לחלק מהיצירה
  צמד האדריכלים והצלמים הספרדים Anna Devís ו-Daniel Rueda מציגים ב-National Taiwan Science Education
סערה סביב התחרות למוזיאון הלאומי החדש של אקוודור
תרבות
סערה סביב התחרות למוזיאון הלאומי החדש של אקוודור
  בהמשך הוכרז שלב חדש שלא נכלל בתקנון המקורי: הרכב השופטים שונה, נוספה הצבעת
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
תרבות
האדריכלות של הבלתי נראה: Benedetta Tagliabue הופכת  מים ווירטואליים לחוויה שאפשר להרגיש
  מה שנראה במבט ראשון כפביליון זמני הוא למעשה יצירה רב־תחומית המבקשת להמחיש רעיון

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.