במקום להעמיד את הבית מול הנוף, האדריכלים הפנו אותו פנימה – אל בריכת שחייה טבעית, צמחייה ומערכת מים המדמה פלג יער. התוצאה היא בית צבעוני, נועז ובר־קיימא שמטשטש את הגבול בין פנים לחוץ.

על מדרון תלול מעל Shelly Beach ב־Manly, Sydney, תוכנן Holocene House כבית משפחתי שמבקש לחשוב מחדש על הקשר בין אדריכלות, נוף וקיימות. במקום למקסם את הנוף אל המפרץ, כפי שעושים רבים מהבתים באזור, הבית מפנה את רוב חלליו אל מרכזו – בריכה טבעית וסביבה המדמה rainforest creek.
המים הם הלב של הפרויקט: מערכת של בריכות ביופילטרציה, ערוגות קנים ומפלים מובילה את המים דרך האתר ועד לבריכה הטבעית. מעליה נמתחת סככה יוצאת דופן מעץ, פלדה ורשתות בגוון ירוק־ירקן, שבתוכן משולבים יותר מ־20 אדניות. היא מסננת את השמש והחום ומאפשרת לבית להישאר פתוח לאוויר, לאור ולצמחייה.
גם הפנים ממשיכים את השפה הזו. המטבח, שהוא מרכז החיים המשפחתיים, נפתח אל המים והגינה, בעוד שבסלון הכפול־גובה חלונות ויטראז' בצבעי שקיעה, בהשראת עבודות Mondrian, יוצרים ניגוד דרמטי לנוף הירוק. ריהוט Mid-century לצד פריטים עכשוויים מוסיף לבית אופי צבעוני ולא שגרתי.
הקיימות כאן אינה תוספת טכנית אלא חלק מהתכנון: חיפוי עץ חרוך בשיטת shou sugi ban, חימום וקירור הידרוני, פאנלים סולאריים עם מערכת אגירה, עץ ממוחזר וחומרים בעלי פליטות נמוכות. המערכת הסולארית מייצרת יותר אנרגיה מזו שהבית צורך, והוא הוכר כ־Active House הראשון באוסטרליה.
Holocene House | Sydney, Australia
Architect & Builder: CplusC Architects + Builders
Interior stylist: Jase Sullivan
Landscape architect: Duncan Gibbs
Natural pool & landscaping: Land Forms
Photos: Renata Dominik, Michael Lassman, Felix Mooneeram
























