הבית תוכנן על ידי אדריכל סנאן עבד אלקאדר, עבור אמנית ומשפחתה, בעקבות תהליך תכנוני השואף למצב את הפרוגרמה הדרושה להם, באופן שעונה על דינמיקת חייהם, ברמה החברתית, כלכלית וסביבתית, במורכבות ארכיטקטונית ואסתטית (חומרית, טכנולוגית קומפוזיטורית), ואשר תייצג את תדמיתם.

 

הכוונה היתה לבנות שלד בטון חשוף ומסותת, שלא כמו בוילה, אשר מבטא באופן ביקורתי ומופגן את "האמת של שיטת הבניה – הרעועה – המקומית הכלכלית כיום".
זו היא קוביה שפוצלה לשתי מסות וחצר ביניהן, המשמשת את המשפחה לחיים בלתי-פורמליים בחוץ, תוך שמירה על אינטימיות. המסות מתפקדות כאגפים, כשהראשון ביניהם מכיל את יחידת האורחים כשמעליה נמצאים חדרי שינה, והוא נטוע במדרון האדמה. האגף מתחבר במעברים/גשרים המרחפים וחוצים את החצר לרוחבה ומגיעים לאגף הסלון, המטבח וחדר האוכל, מעל סטודיו הפיסול של האמנית. אלו פונים בהתייחסות מיוחדת לנוף הנשקף מתוכם בשפע, ומעניק לכל חלל בתוך השלד את איכויות השימוש בזמן, מהזריחה לשקיעה ומה שביניהם.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
אדריכלות
עידן הבינוניות: האם הכל ניראה אותו הדבר?
את המאמר שלו הוא פותח בסיפור אמיתי על שני ציירים רוסיים, אשר שכרו חברה
המוזיאון לנפגעי רעידת אדמה – מהמוזיאונים היפים בעולם
אדריכלות
המוזיאון לנפגעי רעידת אדמה – מהמוזיאונים היפים בעולם
  ב-26 בינואר 2001, אזור קוץ' בגוג'אראט נפגע ברעידת אדמה בעוצמה 7.6, כאשר בהוג'
וילה בעבודת-יד משקיפה לאוקיינוס המקסיקני
אדריכלות
וילה בעבודת-יד משקיפה לאוקיינוס המקסיקני
גבוה מעל האוקיינוס ​​השקט המקסיקני, הבית נראה כאילו הוא מרחף בין צמרות העצים, טרסותיו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.