שחקנים אוהבים לחקות את החברים שלהם ואמנים אוהבים לצייר אותם, האמנית הפינית Liisa Hietanen סורגת אותם.

 

היא סורגת בובות שהן בגודל ובצורה, אחד על אחד חיקוי של חבריה השכנים לעיירה הקטנה Hämeenkyrö, מן הבגדים שהם אוהבים ללבוש ועד לסצנות היומיומיות והמוכרות שלהם.
"אני פוגשת את המודלים שלי במצבים יומיומיים טבעיים", היא מסבירה באתר האינטרנט שלה. "תהליך בחירת המודל הוא אינטואיטיבי. הפסל הנבחר עשוי להיות מישהו שאני פוגשת בספרייה, בחדר ההלבשה של חדר הכושר, או כשאני הולכת עם הכלב בדרך הביתה. אני לא מכירה את רובם וההכרות נוצרת במהלך תהליך היצירה".
יצירותיה הוצגו בספריה המקומית, בחנות פרחים, בחנות מכשירי חשמל ובמסעדה, אך הם גם מגיעים לתערוכות אמנות עכשווית. עם זאת, הצבתם בסביבה בה אנשים מנהלים שגרת חיים יומיומית, דווקא יוצרת מפגש מפתיע ומעצימה את החוויה האמנותית. "עבודה בקהילה היא חלק מהותי מעבודתי ואני רוצה לנהל דיאלוג עם האנשים שבצורה ישרה בסביבתי" היא אומרת.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.
https://liisahietanen.squarespace.com

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
הפואטיקה של חוט הברזל: ראיון עם קובי סיבוני בסטודיו
אמנות
הפואטיקה של חוט הברזל: ראיון עם קובי סיבוני בסטודיו
  קובי סיבוני (נ. 1982) חי ויוצר בקיבוץ לוחמי הגטאות, שם קבע בשנת 2012
דיוקנאות של חיילים לפני ואחרי המלחמה /  Lalage Snow
אמנות
דיוקנאות של חיילים לפני ואחרי המלחמה / Lalage Snow
סיפור אהבה: אמנית הכתובות
אמנות
סיפור אהבה: אמנית הכתובות
חלק מהכתובות מעוצבות בעבודת יד מוקפדת ומשלבות אלמנטים מחייהם של בני הזוג – “אפילו

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.