מנגרוב Mangrove, פסל זכוכית מונומנטלי ב-Solaire Resort North, אשר ב-Quezon City, הפיליפינים ומהווה אמנות זכוכית אדריכלית עוצרת נשימה. מיצב זה, שתוכנן על ידי Samantha Drummond ועוצב על ידי אמן הזכוכית Nikolas Weinstein, מתנשא לגובה של כמעט שמונה קומות ומשתרע על פני יותר מ-28 מטרים, כשהוא שואב השראה ממערכות השורשים המורכבות של עצי מנגרובים מקומיים.

מנגרוב מאכלס את האטריום הציבורי, נוכחותו החזותית המשתנה ללא הרף נוצרת על ידי למעלה מ-16,000 צינורות זכוכית בורוסיליקט בעבודת יד ארוגים ביותר מ-25 קילומטרים של כבלים מבניים, שהורכבו במקום על ידי צוות מיומן במשך שישה חודשים. הפסל לוכד ומחזיר אור טבעי ויוצר דפוסים דינמיים המשתנים עם שעת היום ומזג האוויר.
שלמותו המבנית של הפסל הייתה קריטית לאור הפעילות הסייסמית בפיליפינים, מה שהוביל לשילוב מעל 11 קילומטרים של צינורות זכוכית השזורים בכבלים למטוסים ובעמודי נירוסטה, וכתוצאה מכך נוצרת צורה גמישה ודינמית. ממדיו של מנגרוב מרשימים: גובהו 25.4 מטרים, רוחבו 19.2 מטרים ועומקו 24.2 מטרים, משקלו כמעט 13 טון מטריים ושטח פני הזכוכית שלו עולה על 1,390 מטרים רבועים.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אמנות
+כתבות מומלצות
תצפית ממונולית על פסגת הר מהגבוהים בשנזן
יעדים
תצפית ממונולית על פסגת הר מהגבוהים בשנזן
  האדריכלים יצרו “מונוליתים” מבטון המדמים סלעים טבעיים: משטחים נמוכים, רמפות ושקעים שמגנים מהרוח
מרתף סקנדינבי נטוש, הפך למסעדה מקסיקנית צבעונית וחושנית
יעדים
מרתף סקנדינבי נטוש, הפך למסעדה מקסיקנית צבעונית וחושנית
  מסעדת Llama, שתוכננה בשיתוף BIG וסטודיו Kilo Design, מביאה השראה דרום־אמריקאית אל תוך
זה לא פסל אלא מוזיאון ללחם בהולנד
יעדים
זה לא פסל אלא מוזיאון ללחם בהולנד
  הפרויקט, שתוכנן על ידי Coop Himmelb(l)au עבור חברת Backaldrin, נקרא PANEUM – Wunderkammer

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.