יש כל מיני תיאורים בהם אנחנו מתארים יתושים, אבל "יפים" הוא בהחלט לא אחד מהם. עם זאת, יש יוצא מן הכלל אחד  - Sabethes cyaneus, זן טרופי של יתושים שאפשר בהחלט לקרוא לו מושך את העין.

היתוש Sabethes, המצוי ביערות הטרופיים של מרכז ודרום אמריקה, הוא זן חמקמק המפורסם בצבעו הכחול הבוהק ובסוג של משוטים דמויי נוצה, כל אלה מקנים לו מראה מלכותי.
היתוש מודע ליופיו המושך את העין והוא חמקמק ביותר וקשה לצילום. "היתוש מגיב לתנועות הזעירות ביותר ולשינויים בעוצמת האור", אמר עליו צלם חיות בר  "פירוש הדבר שאתה חייב להישאר דומם מאוד בעת ניסיון לצלם אותו, בדרך כלל יש עשרות כאלה שמרחפים מעל הראש שלך".
הרגליים האמצעיות המרופדות של היתוש הן אחד מהמאפיינים המובהקים שלו, אך המדענים טרם הבינו את מטרתם. הם שיערו שהם ממלאים תפקיד בטקס ההזדווגות המפורסם של היתושים, אך ניסויים הראו שהם המשיכו להזדווג בהצלחה גם כשהן הוגבלו. בינתיים כל מה שאנחנו יודעים הוא שהם נראים טוב.
בדומה ליותר מ-3,300 מיני היתושים הידועים בעולם, רק הנקבות ניזונות מדם והן עושות זאת רק כשהן עומדות להטיל ביצים. בשאר הזמן הן ניזונות מצוף.

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית השראה
+כתבות מומלצות
הספרייה הכי פחות נגישה בעולם נפתחה עתה – והפכה מיד ללהיט
השראה
הספרייה הכי פחות נגישה בעולם נפתחה עתה – והפכה מיד ללהיט
  הספרייה השוכנת על קצה צוק נישא, מוקפת בצמחייה עבותה, נראית כמו משהו שנוצר
הרקדנים שיוצאים במחול עם בניינים
השראה
הרקדנים שיוצאים במחול עם בניינים
במשך יותר מעשרים שנה (מ-1991), הקבוצה הופיעה בפני קהלים ברחבי העולם – כשהבמה שלהם
איך ילדה ענייה בת 10, הפכה לאשה השחורה העשירה באמריקה
השראה
איך ילדה ענייה בת 10, הפכה לאשה השחורה העשירה באמריקה
  זה היה עוד אוגוסט חם באולקהומה הכפרית, בקיץ 1913 וים הכותנה שנמתח בשדה,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.