במהלך מלחמת העולם השנייה, נוצר מחסור במזון ואנשים יצאו לנסות לדוג דגים בים. בהתחלה הם עמדו במים על הריסות של ספינות שטבעו ומטוסים שהופלו ואחר כך החלו לנטוע כלונסאות בשוניות אלמוגים. כך דגו דורות של דייגים מרדת הערב עד עלות השחר, לאורך רצועת חוף דרומית בת 30 קילומטרים, בין העיירות Unawatuna ו-Weligama.

עם השנים, הצונאמי הרס חלק גדול מקו החוף של האוקיינוס ההודי ושינה לנצח את קו החוף של סרי לנקה, בצורה המקשה על הגישה לדגים. הדיג ממילא מפסיק לחלוטין בתקופת המונסונים העונתיים. כך שכבר אי אפשר היה להתפרנס מדייג, אבל מאחר ותופעת דייגי הכלונסאות Stilt Fishing, משכה תיירים רבים – הדייגים החלו להשכיר את כלונסאותיהם לאנשים שמתחזים לדייגים וההם "דגים" רק תיירים.
הדייגים האמיתיים, אלה שלא הסבו מקצוע לחקלאות או עברו לסחר בדגים בשוק, דגים הרחק בים. הדיג בכלונסאות שורד כאטרקציה תיירותית.

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית מקומות
+כתבות מומלצות
קפה בתוך הסלע: כך הפך מצוק טבעי לבית קפה חברתי
מקומות
קפה בתוך הסלע: כך הפך מצוק טבעי לבית קפה חברתי
  בלב מרקם עירוני מתפתח ובהיצמדות למצוק סלע טבעי, נולד סניף ייחודי של רשת
ממבנה נטוש למוזיאון מהדהד אור: מוזיאון האמפתיה בהאנגג’ואו
מקומות
ממבנה נטוש למוזיאון מהדהד אור: מוזיאון האמפתיה בהאנגג’ואו
  המחווה האדריכלית הבולטת ביותר היא המעטפת: חזית גלית עשויה נירוסטה ואלומיניום אנודייז, היוצרת
עיירה בסיציליה מצאה עצמה על קצה תהום שנפערה מולה
מקומות
עיירה בסיציליה מצאה עצמה על קצה תהום שנפערה מולה
התהום ממשיכה להתרחב ומעוררת חשש שהיא עלולה לבלוע את המרכז ההיסטורי של העיירה. ראש

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.