ענקית השבבים האמריקנית אנבידיה (NVIDIA), החברה בעלת השווי הגבוה ביותר בעולם, הודיעה על בחירת קריית טבעון כאתר להקמת קמפוס העובדים החדש שלה בישראל. הקמפוס יתפרש על שטח של כ־90 דונם ויכלול כ־160 אלף מ"ר בנוי, שישמשו למעלה מ־10,000 עובדים.

 

על פי התכנון, עבודות הפיתוח והבנייה צפויות להתחיל בשנת 2027, כאשר האכלוס הראשוני מתוכנן לשנת 2031. הקמפוס החדש עתיד לשלב בין סביבת עבודה טכנולוגית מתקדמת לבין מרחבים פתוחים לציבור, ויכלול פארקים, מרכז מבקרים, בתי קפה ומסעדות, לצד מעבדות חדשניות ומרחבי עבודה משותפים. חלק מהשטחים יוקדשו לשיתופי פעולה עם סטארט-אפים ושותפים מהאקוסיסטם הטכנולוגי המקומי.
מייסד ומנכ"ל אנבידיה, ג'נסן הואנג, מסר: "ישראל היא הבית של אנשי טכנולוגיה ומהנדסים מהמבריקים בעולם, והפכה לבית השני של אנבידיה."
אנבידיה מעסיקה כיום יותר מ־5,000 עובדים בישראל, והקמת הקמפוס החדש צפויה להביא לגיוס של אלפי עובדים נוספים. מימוש התוכנית צפוי להפוך את אנבידיה למעסיקה הפרטית הגדולה ביותר בישראל, ולבסס את מעמדה של קריית טבעון כיעד חדש ומשמעותי על מפת ההייטק והאדריכלות המקומית. היקף הפרויקט, השילוב בין תעסוקה, ציבור וסביבה פתוחה, וההשפעה האורבנית האזורית מציבים את הקמפוס המתוכנן כאחד מפרויקטי הפיתוח הגדולים והמסקרנים בישראל בעשור הקרוב.

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
עיירה בסיציליה מצאה עצמה על קצה תהום שנפערה מולה
עיצוב פנים ישראלי
עיירה בסיציליה מצאה עצמה על קצה תהום שנפערה מולה
התהום ממשיכה להתרחב ומעוררת חשש שהיא עלולה לבלוע את המרכז ההיסטורי של העיירה. ראש
1,200 מ"ר ו-300 מקומות ישיבה: מסעדת גורמה אסייתית חדשה באשדוד
עיצוב פנים ישראלי
1,200 מ"ר ו-300 מקומות ישיבה: מסעדת גורמה אסייתית חדשה באשדוד
  חוויות הישיבה השונות תוכננו בגבהים משתנים ויוצרות צורות ישיבה ומבטים: טריבונה מדורגת, אזורי
אמנות ציבורית במרכזים מסחריים: ערך עיצובי, מותגי וכלכלי
עיצוב פנים ישראלי
אמנות ציבורית במרכזים מסחריים: ערך עיצובי, מותגי וכלכלי
  מבחינה אדריכלית, אמנות מאפשרת ניסוח מוחשי של ערכי הפרויקט: חדשנות, קיימות, קהילה או

תגובה אחת

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.