מבין 1,715 הגשות מכל העולם ו-6 מועמדים סופיים, זכה לבסוף משרד Moreau Kusunoki Architectes בתחרות לעיצוב מוזיאון גוגנהיים הלסינקי, עם עיצוב שהוא חוויה אמנותית.

 

cdnassets.w.net

 

cdnassets.hw.net

 

המשרד היושב בפאריס הגיש את העיצוב הזוכה, שזכה לכינוי "אמנות בעיר", המפרק את אגפי המוזיאון לסדרה של כרכים או ביתנים אנטי מונומנטליים, לבושי עץ ועצמאיים, המאפשרים לעיר לחלחל דרכם. מגדל המהווה עוגן, מעביר תחושה של כפר קטן, במוזיאון שמנסה להיות ביתי ואינטימי. המשרד יקבל את סכום הזכייה 100,000 אירו (כ -112,732 $), וחמשת המועמדים הסופיים אשר לא זכו, יקבלו כל אחד 55,000 € (כ- 62,002 $).

 

cdnassets.c.net

 

cdnassetbhw.net
המשרד הזוכה הוקם בשנת 2011 לאחר ששותפיו התנסו במשרדיהם של שיגרו באן וקנגו קומה. בראיונות לתקשורת הבליטו השותפים את העובדה ש-6 המשרדים שהגיעו לשלב הגמר, לרבות המשרד שלהם, היו משרדים צעירים.

(ראו הרחבה על התחרות במדור האדריכלות)

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
הרמטיקס מציבה סטנדרט חדש בביטחון הביתי: מערכת נעילה הרמטית בלתי ניתנת לפריצה
חדשות
הרמטיקס מציבה סטנדרט חדש בביטחון הביתי: מערכת נעילה הרמטית בלתי ניתנת לפריצה
  המערכת החדשה, שפותחה על ידי מחלקת המחקר והפיתוח של החברה, מהווה קפיצת מדרגה
המוזיאון המצרי הגדול הושלם לבסוף בגיזה, לאחר 20 שנה
חדשות
המוזיאון המצרי הגדול הושלם לבסוף בגיזה, לאחר 20 שנה
  שטח הרצפה הכולל שלו הוא 81,000 מ"ר, ולדברי האדריכלים הנגהאן פנג, הוא "המוזיאון
למחאה נגד ישראל, יש כבר טעם: אבטיח
חדשות
למחאה נגד ישראל, יש כבר טעם: אבטיח
  מותג הגלידה הושתק על ידה מספר פעמים כאשר ניסה לקרוא להפסקת אש בעזה,

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.