הנה עוד דוגמא לכושר ההישרדות האוקראיני: בעיר Krolevets, באזור Sumy באוקראינה, פורח גן התפוחים הייחודי בעולם, המשתרע על פני 10 דונם והמורכב בעצם מעץ אחד בלבד.
לעץ בן 220 השנים – המכונה "מושבת עצי התפוח apple tree colony" – יש עשרות גזעים מושרשים בנפרד, הצומחים ומקבלים חיים משלהם ולכן הוא לא יכול למות. העץ פיתח אסטרטגיית הישרדות מבריקה, שמאפשרת לו לשרוד מאות שנים קדימה. הוא התחיל בתור עץ בודד רגיל, אבל כשבגר, ענפיו כרעו נמוך עד לקרקע ושם הם התחילו להשתרש אף הם. בכל פעם שאחד הגזעים מת, ענפיו מתכופפים מיד לקרקע ומשתרשים. כך גזעיו של העץ משתכפלים כל הזמן.
לעומת עצי הסקויה בקליפורניה, שחיים אלפי שנים, זה לא הרבה, אבל ייחודי בכך שעץ אחד מסוגל להשריש עצמו, להתרבות ולהתפרס על פני שטח כה נרחב. רבייה כזו קיימת בשיחי דומדמניות אבל לא בעצי תפוח. עוד פרט מפתיע, שמדענים ניסו פעמים רבות אך מעולם לא הצליחו להשריש את העץ בעצמם.
אגדות רבות נקשרו סביב לבוסתן. אחת מהן מספרת שלאחר שהנסיך פיטר סרגייב האהוב נפטר, העץ שקע באבל, ענפיו השתוחחו ונגעו באדמה והשתרשו. בהתחשב בכך שהקבר של הנסיך נמצא מתחת לגזע העץ הראשון והמקורי, יתכן שיש אמת באגדה זו.
"מושבת עצי התפוח" הוכרזה כאנדרטה לאומית בשנת 1972 ואף הוכרזה כמועמדת ל"שבעת פלאי הטבע של אוקראינה" בשנת 2008. עם זאת, לא ידוע אם הבוסתן שרד את המלחמה הנוכחית.

 

לכל הכתבות בקטגוריית תרבות
+כתבות מומלצות
שבט בגינאה החדשה, מתגורר על עצים בגובה של עד 42 מטר
תרבות
שבט בגינאה החדשה, מתגורר על עצים בגובה של עד 42 מטר
  לרוב הבתים בנויים על עץ אחד, אך לעתים קרובות הבית מתמקם על כמה
תערוכה חדשה: מרגריט הצעירה בעיני אביה, הצייר הנרי מטיס
תרבות
תערוכה חדשה: מרגריט הצעירה בעיני אביה, הצייר הנרי מטיס
  מרגריט נולדה בשנת 1894, בתם של מאטיס, אז סטודנט לאמנות לא ידוע וקרוליין
לצד האנטישמיות: אוכל יהודי חוזר לפולין והופך לפופולארי
תרבות
לצד האנטישמיות: אוכל יהודי חוזר לפולין והופך לפופולארי
  מאפיות בכל רחבי פולין מגישות בייגל, לצד הקניש – לחמנייה ממולאת בקאשה, תפוחי

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.