חדר מעוצב בבית מלון הוא חלק בלתי נפרד מחופשה מהנה ובלתי נשכחת. בהשראתו בוחרים יותר ויותר אנשים לעצב את חדר השינה הפרטי שלהם, באופן שישדר נינוחות והנאה מתחושת נופש, בלי מועד צ'ק אין באופק.

אדריכל מושיק חדידה. צלם רגב כלף

 

“שינה תתיר את סבך הדאגה” הגה שייקספיר והשראתו נחה עליו ודאי אחרי תנומת לילה הגונה. מהפכת העיצוב, ששמה דגש על הסביבה האסתטית בה אנו מתנהלים, לא זנחה גם את החדר האינטימי בבית וההשראות לעיצובו רבות מספור, כהצדקה לעובדה שאנחנו מבלים בו שליש מחיינו.
שגרת החיים האינטנסיבית והתובענית של תקופתנו הלא פשוטה בעליל, הביאה לעליית קרנם של חדרי השינה, ולא רק מבחינה עיצובית. חדרי השינה הפכו לחשובים ומשמעותיים יותר מאי פעם מתוך ההבנה הבסיסית כי הם המקום שטוען את הלנים בהם מבחינה אנרגטית, הן פיסית והן נפשית.

 

אדריכל מושיק חדידה, צלם עודד סמדר

 

אדריכל מושיק חדידה, צלם עודד סמדר

 

אם בעבר שינה טובה הייתה משודכת לחופש ולנופש בארץ או במדינות שמעבר לים, שם היו נהנים ממיטה זוגית רחבה ורכה יותר מהמיטה הסטנדרטית שבבית ועם יחס כריות לא הגיוני בהשוואה למספר הלנים, הרי שכיום יש דגש על תפיסת “החיים הטובים” גם במרחב הביתי.
החדרים בבתי המלון עוצבו בעבר בצורה הומוגנית, מתוך מחשבה לתת לנוסע המתמיד תחושה דומה בכל מקום אליו יטוס. עם השנים רווחה התפיסה כי דווקא תחושת הביתיות תותיר את הלקוח נאמן לבית המלון והרצון להפוך את חדרי המלון להרבה יותר ממקום להניח בו את הראש היא זו שהובילה לשדרוג בעיצוב החדרים. המעבר מאחידות ובנאליות עיצובית לעיצוב מוקפד בסגנונות שונים היווה פתח לכניסת מעצבים שונים לזירה, דוגמת אמנים, מעצבי-על, בתי אופנה ואפילו אדריכלים.

 

אדריכל מושיק חדידה, צלם עודד סמדר

 

אדריכלות ועיצוב מושיק חדידה צלם אלון ברהום

 

מושיק חדידה, בעל משרד לאדריכלות תכנון ועיצוב הבית מסביר “כיום מתחרה העיצוב הביתי בעוז עם העיצוב המקצועי והמוקפד של מלונות מעוטרי-כוכבים, ביניהם גם מלונות בוטיק בעיצוב ייחודי ומרתק. הלוקסוס, שמאפשר לרבים לנפוש בארץ ובעולם יותר מבעבר, מביא רבים לשאוב השראה מחדרי בית מלון ולרכוש פריטים דומים לעיצוב המרחב הפרטי שלהם. גופי תאורה ייחודיים ופונקציונליים, כיסאות או כורסאות לצד המיטה, מגבות ומצעים מכותנה מצרית משובחת, ארוגה בצפיפות חוטים גבוהה, וחדרי רחצה צמודים ומאובזרים היטב – הם רק חלק מהיצע שמוביל רבים לבחור בהם גם עבור חדר השינה האינטימי. פריטי נוחות אלה ואחרים נועדו לייפות את המציאות היומיומית, ולנסוך תחושת חופש בשגרה, בלי להתחייב למועד צ’ק אאוט”.

 

באדיבות אלפינה תאורה

 

באדיבות אלפינה תאורה

 

באדיבות אלפינה תאורה

 

כמו בבית המלון, גם עיצוב חדר השינה הפרטי אמור להעניק תפאורה הולמת, בתקווה לגיוון ולשדרוג השגרה האפורה. לכן, אימוץ השונה והמפתיע, יכול להיות ניסיון מעניין להגשים את המאוויים והפנטזיות הכמוסות בחדר הפרטי, דרך העיצוב.

 

אלפינה תאורה

 

לתאורת חדר השינה חשיבות מירבית הנוגעת, בין היתר, לאיכות השינה. ב”אלפינה תאורה” “ממליצים להכניס לחלל אור טבעי ככל האפשר, ובשעות החשיכה לשלב בין שלושה סוגי תאורה: תאורת אווירה, תאורת תקרה ומנורות קריאה. באופן כזה תוכלו להיטען באנרגיה טבעית עם היקיצה, ולתת לגוף לעבור למצב שינה בלי חסכים או נזקים. כדאי להשתמש בתאורת תקרה מרכזית בקווים נקיים, בניגוד לאהילים או לשנדלירים מפוארים, ולא להפריז בעצמת התאורה. לשם כך, כדאי לאבזר את התאורה המרכזית בחדר בעמעם, שיתאים בצורה מיטבית את עוצמת האור לסוג הפעילות בחדר האינטימי. תאורה נקודתית, בדמות מנורות קריאה לצד המיטה, תשלב בחן בין נוחות לאסתטיקה”.

 

עיצוב אושיר אסבן. צלם סיון אסקין, באדיבות ELLA DECOR

 

 

לדברי אלה שלומוב, מella décor “פריטי טקסטיל כמו וילונות או שטיח רך יכניסו את החמימות הדרושה וילבישו את החדר באופן שיעטוף היטב את השוהים בו. כיסוי מיטה וכריות מעוצבות הן הדרך הקלה והמהירה להכניס שינוי ולרענן את חדר השינה. חשוב להשתמש בבדים נעימים למגע, שמשדרים רכות ולא חספוס, כדי להעביר את תחושת הנינוחות והחמימות בחלל. ובכלל, גם אם בחרתם להיות נועזים יותר מבדרך כלל, שמרו על רמת אלגנטיות ונינוחות, והימנעו מגוונים ומטקסטורות שעלולים להקטין ויזואלית את החלל ולגרום לכם לאי-נוחות בטווח הרחוק”.

לכל הכתבות בקטגוריית עיצוב פנים - בתים
+כתבות מומלצות
בית המשלב חדשנות עם טבע, בברזיל
עיצוב פנים ישראלי
בית המשלב חדשנות עם טבע, בברזיל
הבית משתרע על פני 283 מ”ר בתוך מגרש של 1100 מ”ר, בכיוון מזרח-מערב למיצוי
בית שמשתלב עם הטבע ביער, במומביי, הודו
עיצוב פנים ישראלי
בית שמשתלב עם הטבע ביער, במומביי, הודו
הוא משלב את הטבע בתוך מעטפת הבניין, בתכנון מחושב של חללים סביב עצים קיימים,
עצמאות 76: אלו הם המאפיינים הבולטים בבית הישראלי העכשווי
עיצוב פנים ישראלי
עצמאות 76: אלו הם המאפיינים הבולטים בבית הישראלי העכשווי
  בבתים שלנו בהם אנו משוועים בראש ובראשונה לייצר מעטפת מכילה ומזמינה לבני המשפחה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*