השירותים הציבוריים Nishisando שתכנן Sou Fujimoto, יוצרים חלל התכנסות קהילתי, לאנשים בכל הגילים. המבנה המזכיר כיור גדול, משלב פונקציונליות עם אסתטיקה, תוך שמירה על הרעיון של מעורבות קהילתית.

 

זה היה לפני תחילת אולימפיאדת 2020 ביפן, כאשר קרן לשיפוץ שירותים ציבוריים במחוז שיבויה בטוקיו, פנתה לאדריכלים יפנים ידועים כמו Tadao Ando, ​​Fumihiko Maki, Toyo Ito ו-Shigeru Ban, בין היתר, שיוסיפו את הפרשנויות שלהם ליצירה ארצית משמעותית של אדריכלות ציבורית. הפרויקט תוכנן כדי לשרת את זרם המבקרים המגיע לאירוע הספורט, כסמל לתרבות האירוח של יפן. בשנת 2023, חשף Sou Fujimoto את תרומתו, בנישיסנדו, מבנה פיסולי שנראה כממזג עיצוב, אמנות ציבורית ופונקציונליות.
המבנה בדמות כיור גדול, קירותיו המפוסלים מתעקלים וחזיתו בלבן צחור עז, כמו הפנים אשר כולו צחור, מקרין ניקיון. הקיר הפונה לרחוב נבנה בכוונה בגובה נמוך יותר, כדי להזמין עוברים ושבים. האדריכל מסביר את המרכז הקעור כפונקציונלי "שילוב עמדות שטיפת ידיים בגבהים שונים, כדי ליצור קהילה קטנה של אנשים, מילדים ועד קשישים, להתאסף סביב הכלי ולשטוף ידיים, לשתות מים ולנהל שיחה. אנחנו רוצים להציע סוג חדש של מרחב ציבורי שבו אנשים יכולים להתאסף ולתקשר סביב המים". כך שמדובר במרחב התכנסות חדש, שבמרכזו המים. ניתן לייחס את המסורת הזו לאופן שבו מקווי מים או בארות קהילתיות פעלו כמרחבי התכנסות בתרבויות הקדומות.
השרותים הופיעו בסרט של וים ונדרס, העוקב אחר עובד התחזוקה המנקה את השרותים, Hirayama, במהלך עבודתו.

 

 

מיקום: Yoyogi, Shibuyaku, טוקיו, יפן
שנת סיום: 2023
סה"כ שטח בנוי: 19.24 מ"ר
צילום: Satoshi Nagare, courtesy of The Nippon Foundation

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
פרויקטים עם חידושים טכנולוגיים שמעצבים מחדש את עולם האדריכלות
אדריכלות
פרויקטים עם חידושים טכנולוגיים שמעצבים מחדש את עולם האדריכלות
בינה מלאכותית בתכנון: כשאלגוריתם הופך לאדריכל שותף אחד השינויים המשמעותיים ביותר הוא השילוב של
BIG SEE Festival 2026: בין עודף לדיוק – מהי המידה הנכונה באדריכלות?
אדריכלות
BIG SEE Festival 2026: בין עודף לדיוק – מהי המידה הנכונה באדריכלות?
  פלטפורמה בינלאומית לחשיבה מחדש BIG SEE Festival, שהתפתח מתוך BIG Architecture ו־BIG Design,
בטון חדש: השפה האדריכלית העכשווית של החומר הגולמי
אדריכלות
בטון חדש: השפה האדריכלית העכשווית של החומר הגולמי
הבטון חוזר לקדמת הבמה: אדריכלים רבים עושים שימוש בבטון לא רק כחומר קונסטרוקטיבי, אלא

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.