אחוזתו הספרדית של השחקן האגדי עומר שריף, Casa Lagomar, חצובה בסדרה של מערות בסלע הוולקני בלנזרוטה.

 

באי הציורי לנזרוטה שליד חופי ספרד, בין תצורות הסלע הוולקניות שלו, שוכן הבית הייחודי והדרמטי, של השחקן המצרי האגדי עומר שריף.

 

 

שריף, שנולד באלכסנדריה תחת השם מישל יוסוף דימיטרי שלהוב (ואימץ את שמה של הדמות אותה גילם בסרטו הראשון, עומר שריף), זכה לתהילה בינלאומית על תפקידו, בין היתר, ב"לורנס של ערב", "ד"ר ז'יווגו" ו"מצחיקונת", היה מועמד לאוסקר וזכה בשני פרסי גלובוס הזהב. הוא היה אחד השחקנים הערבים הראשונים שצברו פופולריות מיינסטרים בהוליווד.
בתחילת שנות ה-80, בזמן צילומי "האי המסתורי The Mysterious Island" בלנזרוטה, שריף נתקל באחוזה Casa Lagomar, בעיירה נצרת והתאהב בה.

 

 

 

הבית עוצב על ידי האדריכל Jesus Soto, שותף קרוב של האמן המקומי הנודע Cesar Manrique, נבנה במקור עבור איש העסקים הבריטי סם בנאדי. סוטו חצב את בית המגורים ישר בתוך סלע וולקני ויצר סדרה של מערות וטרסות מחוברות זו לזו, המשתלבות בצורניות המחוספסת של האי.
שריף, שנשבה בקסמו הייחודי של הבית, קנה אותו מיד מבעליו, אבל הבעלות שלו הייתה קצרת מועד: כבר במסיבת חנוכת הבית, שריף, שחקן ברידג' מבריק (שדורג בין 50 השחקנים הטובים בעולם)  – מצא עצמו משחק עם בנדי, שהיה אלוף אירופה בברידג'. שריף איבד את הבית לבנדי, תוך 24 שעות מרגע רכישתו.

 

 

 

 

 

העיצוב של Casa Lagomar הוא דוגמה להרמוניה בין האדריכלות האנושית לנוף הטבעי, בהשפעת עקרונותיו של מנריקה, שכלל שימוש בסלע הוולקני של האי, כדי ליצור בית שמרגיש עתיק ומודרני כאחד.
כל אחת מהטרסות מציעה נופים עוצרי נשימה של הגיאולוגיה הייחודית של לנזרוטה. אור טבעי מסתנן דרך החללים, מאיר את המרקמים המחוספסים של הסלע הוולקני ואת חללי הפנים.
הבית פתוח לציבור כמוזיאון ומרכז תרבות, המציג את הארכיטקטורה והאתוס העיצובי הייחודי של מנריקה וסוטו. המבקרים יכולים להינות מסיפורי הבית, כולל הקשר הקצר, אך הבלתי נשכח שלו עם עומר שריף.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית בתים יפים
+כתבות מומלצות
תעשייתי וחם בסביון: לופט ניו־יורקי למשפחה ישראלית מארחת
מגורים
תעשייתי וחם בסביון: לופט ניו־יורקי למשפחה ישראלית מארחת
  הפרויקט נולד מתוך חלום של זוג צעיר עם שני ילדים, שביקשו בית חמים,
מבע של אור, שכבות של זמן: ספר חדש לצלמת מרימי צדוק
מגורים
מבע של אור, שכבות של זמן: ספר חדש לצלמת מרימי צדוק
  בצילומיה של הצלמת האמנותית מרימי צדוק, הר תבור אינו רק נוף – הוא
בית של אדריכלית בהרצליה פיתוח
מגורים
בית של אדריכלית בהרצליה פיתוח
  הבית, הממוקם במגרש פינתי משופע, הוא בצורת L והוא מתייחס לסביבתו כך שהגינה

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.