סנדלי בירקנשטוק הגרמניים אכן אופנתיים ופופולאריים למדי, אבל האם הם אלה יכולים להיחשב כיצירת אמנות? זו השאלה איתה נאבק בית המשפט הפדרלי של גרמניה השבוע והוא קבע שהם רק נעליים נוחות.

 

בירקנשטוק, שמרכזה ב-Linz am Rhein, גרמניה, מתפארת במסורת של ייצור נעליים עוד מאז שנת 1774. לאחרונה היא הגישה תביעה נגד שלושה מתחרים שמכרו סנדלים שהיו מאוד דומים לשלה.
יצרנית הנעליים טענה שהסנדלים שלה "הם יצירות אמנות שימושיות המוגנות בזכויות יוצרים" ולכן אסור לחקות אותן. על פי החוק הגרמני, יצירות אמנות נהנות מהגנת קניין רוחני בלתי מתפשרת ומתמשכת, יותר מאשר מוצרי צריכה. החברה ביקשה צו מניעה שימנע ממתחרותיה מלייצר סנדלים דומים לשלה ולהורות להם להחזיר ולהשמיד את אלו שכבר קיימים בשוק.
בית משפט אזורי בקלן, הכיר בתחילה בנעליים כיצירות אמנות שימושית ונתן את הצווים המבוקשים, אך בית המשפט האזורי הגבוה בקלן, ביטל את הצווים לאחר שהוגש ערעור והודיע, כי אין ביכולתו לבסס הישג אמנותי כלשהו בסנדלים רחבי הרצועה והאבזמים הגדולים.
בית המשפט הפדרלי לצדק, צידד בבית המשפט לערעורים ודחה אף הוא את התיק. בפסיקתו, כתב כי לא ניתן להגן על מוצר אם "דרישות טכניות, כללים או אילוצים אחרים הם אלה הקובעים את העיצוב. למען הגנת זכויות היוצרים של יצירת אמנות שימושית – כמו לכל שאר סוגי העבודות – אסור שרמת העיצוב תהיה נמוכה מדי", כתב בית המשפט "כדי להגן על זכויות יוצרים, יש להגיע לרמת עיצוב שחושפת אינדיבידואליות."

 

לכל הכתבות בקטגוריית חדשות
+כתבות מומלצות
לוינסקי־וינגייט ומכון וינגייט משיקים ספרייה מקצועית מחודשת בקמפוס וינגייט
עיצוב, אופנה ומיתוג
לוינסקי־וינגייט ומכון וינגייט משיקים ספרייה מקצועית מחודשת בקמפוס וינגייט
  הספרייה המחודשת עוצבה על ידי משרד ספייסיס בע״מ וקסל מתכננים – כמרחב פתוח
איך Art Toys הפכו לפריטי האמנות והעיצוב המבוקשים בעולם
עיצוב, אופנה ומיתוג
איך Art Toys הפכו לפריטי האמנות והעיצוב המבוקשים בעולם
  בשנים האחרונות הפכו Exclusive Art Toys לאחד התחומים הבולטים והמסקרנים ביותר בעולם האמנות,
משה ספדיה יתכנן מרכז מורשת שבט Cherokee
עיצוב, אופנה ומיתוג
משה ספדיה יתכנן מרכז מורשת שבט Cherokee
  הפרויקט החדש מתפרש על פני כ-43 אקרים, ומדמיין מחדש אתר היסטורי ששימש בעבר

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.