בלב העיר העתיקה והצפופה של מוחארק, בבחריין, ארבעת חניוני רכב מפוסלים מבטון, יוצרים חוויה קהילתית ומזמינים גם התכנסויות, שווקים ואפילו תפילה. הגיאומטריה של רצפות הבטון, משתנה ללא הרף. 

 

ארבעת החניונים במרכז העיר העתיקה של מוחארק, הם חלק מפרויקט פיתוח של משרד התרבות של בחריין. הפרויקט משלב שיפוץ של בתי מגורים מסורתיים ופרויקטים עכשוויים, כמו הביתן לתערוכת בינלאומיות, מרכז מבקרים וסדרה של כיכרות עירוניות. החניונים מכפילים את החללים הפתוחים הגדולים, במבנה העירוני הצפוף מימי הביניים. הם יוצרים מרחב ציבורי שיכול לשמש גם לתפילה, אירועים או שווקים. אנשים רבים יבקרו בבניינים לא רק כדי לחנות את מכוניותיהם, אלא גם כדי לחוות את המרחבים המשתנים ללא הרף תוך כדי הליכה דרך מבנים אלה.
משטחי החנייה מתכופפים ומשופעים, מתמזגים זה לזה כך שהם משמשים גם כרמפות המחברות קומה אחת לאחרת. הלוחות יוצרים חוויה מרחבית ייחודית בעת תנועה במעלה או במורד החניון באמצעות השינוי הגיאומטרי שלהם מקעור לקמור, גבוה ונמוך, לחללים המתרחבים אל פנים הבניין או אל מחוץ לו.

Muharraq, Bahrain
Architects: Christian Kerez
Year: 2023
Photographs: Maxime Delvaux
Lead Architect: Christian Kerez

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
בונקר צבאי הפך לבית נופש
אדריכלות
בונקר צבאי הפך לבית נופש
הבונקר נבנה בשנים 1934–1935 כחלק ממערך הביצורים של צ'כוסלובקיה, שנועד להגן על גבולות המדינה.
ספרייה ומגרשי ספורט בחוויה צבעונית אחת
אדריכלות
ספרייה ומגרשי ספורט בחוויה צבעונית אחת
  חזית המבנה מתאפיינת בקווים בגוון חום־נחושת, המתפתלים לאורך המעטפת ומושפעים מהנוף הגלי של
הבניין שמזמין עוברים ושבים לשבת אצלו
אדריכלות
הבניין שמזמין עוברים ושבים לשבת אצלו
  הרעיון המרכזי בתכנון הוא יצירת קשר בין המבנה לבין הנוף העירוני שסביבו. לשם

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.