זהו בית לבן עתידני, שנמצא כעת למכירה, תמורת 1.5 מיליון אירו. הוא מגיע עם אגם ועיצוב פנים בסגנון מלחמת הכוכבים.

 

הבית ניצב באמצע השדות, בקצה היער הלאומי ב-Bellême (נורמנדי, צרפת). שלא כמו הטירות והמנזרים הפזורים באזור, מבנה זה עשוי בטון ובהשראת אדריכלות עידן החלל הקליפורני. הבית, שגודלו 320 מ"ר ונבנה על פארק של 13 דונם, תוכנן בשנת 1976 על ידי איש העסקים Gaston Dreux על סמך רישומי בנו פייר ושופץ לחלוטין על ידי Emmanuel Renoird, בתחילת שנות ה-2000.

 

 

 

עידן אדריכלות החלל, החל בארצות הברית לאחר מלחמת העולם ה-2 ופרח בשנות ה-50 וה-60, עם צורות נועזות, מבנים דינמיים ושפע דקורטיבי, בנייני פלדה שהתנשאו על הנוף האמריקאי.
עידן עיצוב החלל, התפתח במקביל לפיתוח הגרעיני, ארצות הברית ורוסיה הגבירו את היריבות ביניהן במרוץ החלל, שהחל עם שיגור הלוויין ספוטניק בשנת 1957 וטיסת החלל הראשונה של יורי גגארין וולנטינה טרצ'קובה בשנת 1961. האקלים הפוליטי בין שנות ה-50 לשנות ה-70 השפיע על אדריכלים ומעצבים, שניצלו את הצורות והסמלים של התקופה (חלליות, רקטות, לוויינים וכו') ובמקביל החלו בטבילה דמיונית בעתיד, תוך השערה על מה שהחלל יכול להציע באמצעות דימויים עתידניים: מודלים מוזרים, צבעים עזים שהוזנחו בעבר, מוטיבים גלקטיים וכן הלאה.

 

 

 

 

 

בהשראת מחוללי התנועה, כמו ג'ון לאוטנר, ויליאם פריירה וצ'ארלס לוקמן, החליט פייר דרו, בנו של היזם וממציא הבתים הטרומיים גסטון דרו, לבנות בית בסגנון אלה שראה במהלך טיולו לארצות הברית, בתחילת שנות ה-70. הוא דמה לחללית עתידנית ובתחילת שנות ה-2000, האספנים ניקולא ליבר ועמנואל רנואר עיצבו מחדש את הנכס, בסגנון המוגזם והדמיוני של הבעלים הקודם. התוצאה, בית גלקטי עם נגיעות צבע שבו משחק האור ואפקטים של חומרים משתלבים עם פריטי עיצוב משנות ה-50 עד שנות ה-90.
הווילה בת שלוש הקומות, השוכנת בלב פארק יער בן 13 דונם, מציעה נוף מדהים של אגם מלאכותי. מוקפת ביצירות אמנות ומיצבים עכשוויים, הוילה דומה לגלריית אמנות, עם מרפסת פנורמית המשקיפה על פארק פסלים.

צילום Manuel Bougot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות
+כתבות מומלצות
משנות ה 80 להיום: בית עכשווי, חם ומדוייק
מגורים
משנות ה 80 להיום: בית עכשווי, חם ומדוייק
קומת הכניסה תוכננה כחלל פתוח ורחב ידיים, שבו הסלון, המטבח ופינת האוכל מתקיימים יחד
הבית של הנביא ישעיהו, במפלי הניאגרה
מגורים
הבית של הנביא ישעיהו, במפלי הניאגרה
רוברטסון, שקרא לעצמו הנביא ישעיהו, בילה שנים בציור צורות מורכבות עם סמלים, כולל כוכבים,
פנטהאוז מודרני המשקיף על קזבלנקה
מגורים
פנטהאוז מודרני המשקיף על קזבלנקה
  בפנים, האווירה רגועה וזוהרת, מועצמת על ידי ריצוף עץ מלא צבוע לבן שלוכד

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.