היזם חרדי נחום רוזנברגר יקים את פרויקט ההתחדשות העירונית היקר בישראל, במתחם חסבון בירושלים, אשר יכלול שלושה מגדלים בגובה של 41, 43 ו-45 קומות, עם כ-950 דירות, על שטח של כ-27 דונם, בהשקעה של 3.6 מיליארד שקל. הפרויקט יכלול שטח ציבורי, 8,600 מ"ר שטחי מסחר, 8,300 מ"ר תעסוקה, כ-6,100 מ"ר מלונאות וחניה תת-קרקעית.

 

חברת עדן, הזרוע העירונית לפיתוח כלכלי של עיריית ירושלים, מנהלת את ההתחדשות במרכז העיר. לטובת העיר ירושלים יוקצו שטחים לתועלת הציבור, הכוללים 4,300 מ"ר לספריה, אודיטוריום ומעבדות, ארבע כיתות גני ילדים בגודל של 130 מ"ר, שלוש כיתות מעון יום, 600 מ"ר לבית כנסת, 1,800 מ"ר לאולם ספורט ועוד פארק ציבורי בשטח 10 דונם.
את
תכנון הפרויקט יעשה משרד האדריכלים ההולנדי הבינלאומי MVRDV, בשיתוף האדריכל הדני Jan Gehl. משרד האדריכלים המקומי הוא MAARCS ואדריכל הנוף הוא משרד אורבנוף של ליאור לווינגר.
מתחם חסבון הפך ממבנה היסטורי של בית חרושת לסיגריות, ללב קהילתי חדש ותוסס בלב ירושלים והפרוייקט יקים מרחב חדשני המחבר בין קהילה ותרבות.

 

 

 

לכל הכתבות בקטגוריית אדריכלות ישראלית
+כתבות מומלצות
לא עוד חשיפה. השפעה אמיתית שלכם בענף האדריכלות והעיצוב
אדריכלות ישראלית
לא עוד חשיפה. השפעה אמיתית שלכם בענף האדריכלות והעיצוב
במשך כ־45 שנה מלווה d+a דומוס את קהילת האדריכלים, מעצבי הפנים, היזמים, המתכננים ומקבלי
בלב הנגב נבנה מודל חדש: שיקום, מחקר וקהילה במתחם אחד
אדריכלות ישראלית
בלב הנגב נבנה מודל חדש: שיקום, מחקר וקהילה במתחם אחד
  עדי נגב – נחלת ערן הוא מקום יוצא דופן בנוף הישראלי. בית החולים
האדריכל ישראל גודוביץ הלך לעולמו בגיל 92
אדריכלות ישראלית
האדריכל ישראל גודוביץ הלך לעולמו בגיל 92
  גודוביץ נודע בגישתו הפיסולית והעתידנית לאדריכלות, ובשימוש המזוהה עמו בבטון חשוף ובשפה ברוטליסטית.

כתיבת תגובה

הוספת תגובה חדשה, האימייל לא יוצג באתר*


The reCAPTCHA verification period has expired. Please reload the page.